Početna Najave Sunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

Sunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

-

Prvog dana veljače, točnije sutra (petak, 1.2.), na Monsterclass Kinokluba Zagreb dolazi Sunčica Ana Veldić, filmska autorica koja svoj impresivni eksperimentalno-dokumentaristički opus istovremeno gradi na čak tri platforme: kinoklubaško-amaterskoj, akademskoj i – veterinarskoj.

Njeno eksperimentiranje s rodovima i modusima filmskog stvaralaštva izazvalo je pažnju svjetski priznatih festivala i filmskih kritičara, a publiku je razoružala neposrednošću, nepredvidljivošću i osebujnim tretmanom svojih ljudskih i neljudskih protagonista.
Sunčica će u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb govoriti o autorskom filmu i načinu rada u Kinoklubu, idejama, istraživanju, igranju s rodovima, slobodi stvaranja, misterioznim putevima kojim autor dolazi do protagonista, te još su čudnovatijim procesima kojima odabire dokumentarističke postupke kojima ih predstavlja i oblikuje.

Koje su razlike između institucijskog i vaninstitucijskog obrazovanja, jesu li ta dva svijeta praktično spojiva, na koji način mogu funkcionirati zajedno i što se uopće iz svog tog kaosa može naučiti? Okupljeni će uz čašicu razgovora moći pogledati i izbor iz njenih kratkometražnih filmova, njih četiri na čelu s dokumentarcem “Precijenjena dramaturgija” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2017.). Druženje počinje u 20 sati, a program se odvija u projekcijskoj dvorani Kinokluba. Ulaz je besplatan.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.