Početna Najave Sunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

Sunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

-

Prvog dana veljače, točnije sutra (petak, 1.2.), na Monsterclass Kinokluba Zagreb dolazi Sunčica Ana Veldić, filmska autorica koja svoj impresivni eksperimentalno-dokumentaristički opus istovremeno gradi na čak tri platforme: kinoklubaško-amaterskoj, akademskoj i – veterinarskoj.

Njeno eksperimentiranje s rodovima i modusima filmskog stvaralaštva izazvalo je pažnju svjetski priznatih festivala i filmskih kritičara, a publiku je razoružala neposrednošću, nepredvidljivošću i osebujnim tretmanom svojih ljudskih i neljudskih protagonista.
Sunčica će u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb govoriti o autorskom filmu i načinu rada u Kinoklubu, idejama, istraživanju, igranju s rodovima, slobodi stvaranja, misterioznim putevima kojim autor dolazi do protagonista, te još su čudnovatijim procesima kojima odabire dokumentarističke postupke kojima ih predstavlja i oblikuje.

Koje su razlike između institucijskog i vaninstitucijskog obrazovanja, jesu li ta dva svijeta praktično spojiva, na koji način mogu funkcionirati zajedno i što se uopće iz svog tog kaosa može naučiti? Okupljeni će uz čašicu razgovora moći pogledati i izbor iz njenih kratkometražnih filmova, njih četiri na čelu s dokumentarcem “Precijenjena dramaturgija” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2017.). Druženje počinje u 20 sati, a program se odvija u projekcijskoj dvorani Kinokluba. Ulaz je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.