PočetnaNajaveSunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

Sunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

-

Prvog dana veljače, točnije sutra (petak, 1.2.), na Monsterclass Kinokluba Zagreb dolazi Sunčica Ana Veldić, filmska autorica koja svoj impresivni eksperimentalno-dokumentaristički opus istovremeno gradi na čak tri platforme: kinoklubaško-amaterskoj, akademskoj i – veterinarskoj.

Njeno eksperimentiranje s rodovima i modusima filmskog stvaralaštva izazvalo je pažnju svjetski priznatih festivala i filmskih kritičara, a publiku je razoružala neposrednošću, nepredvidljivošću i osebujnim tretmanom svojih ljudskih i neljudskih protagonista.
Sunčica će u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb govoriti o autorskom filmu i načinu rada u Kinoklubu, idejama, istraživanju, igranju s rodovima, slobodi stvaranja, misterioznim putevima kojim autor dolazi do protagonista, te još su čudnovatijim procesima kojima odabire dokumentarističke postupke kojima ih predstavlja i oblikuje.

Koje su razlike između institucijskog i vaninstitucijskog obrazovanja, jesu li ta dva svijeta praktično spojiva, na koji način mogu funkcionirati zajedno i što se uopće iz svog tog kaosa može naučiti? Okupljeni će uz čašicu razgovora moći pogledati i izbor iz njenih kratkometražnih filmova, njih četiri na čelu s dokumentarcem “Precijenjena dramaturgija” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2017.). Druženje počinje u 20 sati, a program se odvija u projekcijskoj dvorani Kinokluba. Ulaz je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije