PočetnaNajaveSunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

Sunčica Ana Veldić na Monsterclassu Kinokluba Zagreb

-

Prvog dana veljače, točnije sutra (petak, 1.2.), na Monsterclass Kinokluba Zagreb dolazi Sunčica Ana Veldić, filmska autorica koja svoj impresivni eksperimentalno-dokumentaristički opus istovremeno gradi na čak tri platforme: kinoklubaško-amaterskoj, akademskoj i – veterinarskoj.

Njeno eksperimentiranje s rodovima i modusima filmskog stvaralaštva izazvalo je pažnju svjetski priznatih festivala i filmskih kritičara, a publiku je razoružala neposrednošću, nepredvidljivošću i osebujnim tretmanom svojih ljudskih i neljudskih protagonista.
Sunčica će u projekcijskoj dvorani Kinokluba Zagreb govoriti o autorskom filmu i načinu rada u Kinoklubu, idejama, istraživanju, igranju s rodovima, slobodi stvaranja, misterioznim putevima kojim autor dolazi do protagonista, te još su čudnovatijim procesima kojima odabire dokumentarističke postupke kojima ih predstavlja i oblikuje.

Koje su razlike između institucijskog i vaninstitucijskog obrazovanja, jesu li ta dva svijeta praktično spojiva, na koji način mogu funkcionirati zajedno i što se uopće iz svog tog kaosa može naučiti? Okupljeni će uz čašicu razgovora moći pogledati i izbor iz njenih kratkometražnih filmova, njih četiri na čelu s dokumentarcem “Precijenjena dramaturgija” (Akademija dramske umjetnosti u Zagrebu, 2017.). Druženje počinje u 20 sati, a program se odvija u projekcijskoj dvorani Kinokluba. Ulaz je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.