Početna Najave "Punk molitva" u Kinoklubu Zagreb

“Punk molitva” u Kinoklubu Zagreb

-

Kinoklub Zagreb od ove subote (12.1.) počinje prikazivati novi ciklus filmova pod nazivom “Punk molitva”, koji se bavi odnosom aktivizma i represivnih državnih uređenja. Projekcije će se održavati subotom od 20 sati u tjednom terminu, sve do 9. veljače.

Na rasporedu je ukupno pet filmova, dok će led probiti dokumentarac pritvorenog ukrajinskog dokumentarista Olega Sentsova, “Gamer” iz 2011. godine, o gameru koji je uspješniji u virtualnom nego stvarnom životu.

Tjedan dana kasnije na KKZ-ovo platno dolazi poznata pankerska molitva Mikea Lernera i Maksima Pozdorovkina, “Pussy Riot: A Punk Prayer” (2013), dok ćete 26.1. imati pogledati “Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom” (2015) Evgenija Afineevskog o brutalnim majdanskim prosvjedima.

Kinoklub Zagreb, “Punk molitva”, raspored projekcija:

  • 12.1.

“Gamer” (Oleg Sentsov, 2011.)

Mladi Ukrajinac većinu svog vremena provodi igrajući video igrice. Odličan je u pucanju u neprijatelje u “Quakeu”, ali ne tako uspješan u svom stvarnom životu, iz kojeg pokušava, ali ne uspijeva pobjeći.

  • 19.1.

“Pussy Riot: A Punk Prayer” (Mike Lerner i Maksim Pozdorovkin, 2013.)

Priča o Nadiji, Maši i Katji iz feminističkog umjetničkog kolektiva Pussy Riot. U veljači 2012. izveli su 40-sekundnu punk molitvu unutar glavne katedrale u Rusiji, što je dovelo do njihovog uhićenja na temelju vjerske mržnje, nakon čega je uslijedilo suđenje koje je odjeknulo diljem svijeta i preobrazilo lice ruskog društva. 

  • 26.1.

“Winter on Fire: Ukraine’s Fight for Freedom” (Jevgenij Afineevskij, 2015.)

Kroz događaje koji su se odvijali u 2013. i 2014. godini, ovaj dokumentarac svjedoči o formiranju novog pokreta za građanska prava u Ukrajini. Ono što je započelo kao mirne studentske demonstracije koje podupiru europsku integraciju, pretvorile se u punopravnu nasilnu revoluciju koja je zahtijevala ostavku predsjednika zemlje.

  • 2.2.

“The Trial: The State of Russia vs. Oleg Sentsov” (Askold Kurov, 2017.)

U kolovozu 2015., unatoč nedostatnim dokazima, nedosljednosti slučaja i promjeni svjedočenja ključnog svjedoka, ruski sudovi osudili su ukrajinskog redatelja Olega Sentsova na 20 godina zatvora. Film istražuje okolnosti slučaja, prati napredak suđenja i pokušaje Olegove obitelji, prijatelja i odvjetnika da ga spase iz zatvora.

  • 9.2.

“Naš novi predsjednik” / “Our New President” (Maksim Pozdorovkin, 2018.)

Dokumentarni film koji prati priču o predsjedničkoj kampanji Donalda Trumpa iz 2016. godine, ispričan je u cijelosti kroz snimke iz ruskih medija pod pokroviteljstvom države. “Naš novi predsjednik” je satira o ruskim medijima i njihovom preuzimanju američke politike.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.

3. AJB DOC: “Uhvaćeni u mreži” – Vjera u ljudski rod

"Caught in the Net" (2020) ostvario je svoju plemenitu edukacijsku, društveno korisnu namjenu, što zaslužuje nemalu pohvalu.

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu

3. AJB DOC: “Galeb” – Mudrac imperijalnog ega

Izgrađen 1937. u Italiji, brod Galeb je poslije Drugog svjetskog rata preuređen u školski brod Jugoslavenske ratne mornarice i ploveću rezidenciju maršala Tita.

Objavljena selekcija 29. Dana hrvatskog filma

Jučer (petak, 11.9.) je službeno objavljena selekcija 29. izdanja Dana hrvatskog filma, koje će se od 16. do 19. rujna 2020 godine održati u kinu Tuškanac.