PočetnaNajaveUpoznaj autora: Nebojša Slijepčević

Upoznaj autora: Nebojša Slijepčević

-

U Dokukinu KIC će ove subote, 15. prosinca u 19 sati, u sklopu programa “Upoznaj autora” filmski kritičar Mario Kozina predstaviti cijenjenog i višestruko nagrađivanog hrvatskog redatelja Nebojšu Slijepčevića, autora nagrađivanih dokumentaraca “Gangster te voli” (Restart, 2013.) i “Srbenka” (Restart, 2018.).

Nebojša Slijepčević prvi put je skrenuo pažnju na sebe kao značajni dio kreativnog tima iza dokumentarnog serijala “Direkt”, emitiranog na HRT-u od 2002. do 2012. godine, vjerojatno najboljeg programa koji se na tom mediju mogao vidjeti u to doba. Iako je radio i kratke igrane, pa čak i jedan animirani film, najprepoznatljiviji je kao autor dokumentaraca, najviše zbog velikog kino-hita “Gangster te voli” o ljubavnom provodadžiji Nediljku Babiću Gangsteru, ali i njegovog posljednjeg filma “Srbenka” o još uvijek prisutnom nacionalizmu i ksenofobiji u Hrvatskoj, koji je ove godine poharao svjetske festivale te zaslužio nagradu Doc Alliance za najbolji dokumentarni film godine.

Kako Nebojša bira teme za svoje filmove i što ga pokreće da upali kameru, saznajte u ugodnoj atmosferi novouređene dvorane KIC-a. Nakon upoznavanja s autorom i njegovom filmografijom, moći ćete pogledati redateljev posljednji film “Srbenka”.

Cijena ulaznice za program “Upoznaj autora” i film iznosi 20 kuna, a može se kupiti na ulazu u kino sat vremena prije njegovog početka (u ovom slučaju od 18 sati).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.