PočetnaNajaveUpoznaj autora: Nebojša Slijepčević

Upoznaj autora: Nebojša Slijepčević

-

U Dokukinu KIC će ove subote, 15. prosinca u 19 sati, u sklopu programa “Upoznaj autora” filmski kritičar Mario Kozina predstaviti cijenjenog i višestruko nagrađivanog hrvatskog redatelja Nebojšu Slijepčevića, autora nagrađivanih dokumentaraca “Gangster te voli” (Restart, 2013.) i “Srbenka” (Restart, 2018.).

Nebojša Slijepčević prvi put je skrenuo pažnju na sebe kao značajni dio kreativnog tima iza dokumentarnog serijala “Direkt”, emitiranog na HRT-u od 2002. do 2012. godine, vjerojatno najboljeg programa koji se na tom mediju mogao vidjeti u to doba. Iako je radio i kratke igrane, pa čak i jedan animirani film, najprepoznatljiviji je kao autor dokumentaraca, najviše zbog velikog kino-hita “Gangster te voli” o ljubavnom provodadžiji Nediljku Babiću Gangsteru, ali i njegovog posljednjeg filma “Srbenka” o još uvijek prisutnom nacionalizmu i ksenofobiji u Hrvatskoj, koji je ove godine poharao svjetske festivale te zaslužio nagradu Doc Alliance za najbolji dokumentarni film godine.

Kako Nebojša bira teme za svoje filmove i što ga pokreće da upali kameru, saznajte u ugodnoj atmosferi novouređene dvorane KIC-a. Nakon upoznavanja s autorom i njegovom filmografijom, moći ćete pogledati redateljev posljednji film “Srbenka”.

Cijena ulaznice za program “Upoznaj autora” i film iznosi 20 kuna, a može se kupiti na ulazu u kino sat vremena prije njegovog početka (u ovom slučaju od 18 sati).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije