Početna Vijesti Otvorene prijave za ZagrebDox Pro 2019.

Otvorene prijave za ZagrebDox Pro 2019.

-

Ovogodišnji ZagrebDox Pro, u sklopu najvećeg hrvatskog festivala dokumentarnog filma, ZagrebDoxa, održat će se od 24.2. do 1.3. 2019. godine. Na ZagrebDox Prou bit će organizirana četverodnevna radionica za dvanaest dokumetnarnih projekata u različitim fazama razvoja i produkcije, pitching forum za predstavljanje potencijalnim financijerima i distributerima te dan međunarodne suradnje namijenjen pojedincima koji se bave dokumentarnim filmom kroz različite profesije. Mentori radionice i moderatori pitching foruma su Leena Pasanen i Stefano Tealdi.

Na ZagrebDox Pro mogu se prijaviti kreativni dokumentarci u različitim fazama razvoja i produkcije, dok na pitching forumu mogu sudjelovati samo oni članovi projektnog tima koji su sudjelovali na cijeloj radionici.

Sudjelovanje na ZagrebDox Prou je besplatno, a rok prijave istječe 1. prosinca 2018. godine. Opširnije informacije doznajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split