PočetnaVijestiDodijeljene nagrade 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala

Dodijeljene nagrade 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala

-

Nakon pet dana žutog ludila, ovog vikenda (15. rujna) u prostorijama slatkovodnog akvarija Aquatika u Karlovcu održana je svečana dodjela nagrada pobjednicima 23. Filmske revije mladeži i 11. Four River Film Festivala (11. – 15.9.).

Grand Prix ovogodišnjeg FRFF-a i Revije otišao je u ruke Hanisa Bagashova iz Makedonije za igrani film “Miško” / “Mishko” (2018). U sklopu Revije kao najbolji ovogodišnji dokumentarac izabran je “Spavači izgubljene svakodnevice” (2017) samostalne autorice Larise Šmitran iz Samobora, dok je najboljim dokumentarcem festivala proglašen “Cure od grafita”“Graffiti Gals” (2016) Amerikanke Cuevas PiersonNagradu publike osvojio je pak animirani film “iRony” (2017) Radheye Jegatheve iz Australije. Veliki žiri (Barbara Vekarić, Rick Stevenson i Nikola Janković) i ove je godine dodijelio ukupno devet nagrada, a Mali sastavljen od četrnaest mladih članova – sedam. 

Uz radionice raznorazne tematike, od obrade zvuka do korištenja DSLR fotoaparata, i ovaj Festival i Revija imali su priliku ugostiti stručnjake Prodigy Campa u potrazi za najboljim mladim filmašima. Tijekom festivalskih dana, održan je i još jedan Work in Progress u suradnji sa Studio School iz Los Angelesa. Riječ je o radionici namijenjenoj filmovima koji ulaze u postprodukcijsku fazu i željni su feedbacka za postojeću rough cut verziju. 

Tijekom Festivala i Revije, posjetitelji su svaki dan u okviru programskog segmenta “Srednjoškolci predstavljaju srednjoškolcima” imali priliku upoznati i brojne druge festivali na koje se mogu prijaviti i promovirati svoje uratke, poput festivala FUSE, YAAAS!, Star Film Festa, Ljetne škole Šipan i Dubrovnik Film Festivala.

Detaljniji izvještaj sa spomenutih filmskih manifestacija pročitajte na službenim stranicama Hrvatskog filmskog saveza.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije