Foto: DORF

Nakon tri večeri na plaži u Primoštenu i druženja uz filmove, glazbeno-filmski kviz i koncerte, Festival dokumentarnog rock filma – DORF seli u Vinkovce. Cijeli tjedan (20. – 25.8.), u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci te u kombinaciji s trodnevnim programom 6. Antičkih filmskih večeri, bit će upriličen završetak dvanaestog izdanja ovog festivala posvećenog glazbenom dokumentarnom filmu.

Od 20. do 22. kolovoza posjetitelji mogu pratiti projekcije filmova, glazbeno-filmski kviz, a bit će organizirana i dvodnevna filmska radionica. Vinkovci će tako ugostiti i razgovor s filmskim autorom Vedranom Šuvakom, čiji je studentski dokumentarni rad “Živjeti VK” (2003) jedini preostali dokument kultne emisije “Zbilja znanosnih bespuća” ugašenog vinkovačkog Radija VFM.

Uz brojne filmove u sklopu završnog poglavlja 12. DORF-a, prikazat će se, primjerice, i dokumentarac “Scream for Me Sarajevo” (2017) bosanskohercegovačkog autora Tarika Hodžića, o kultnom koncertu Brucea Dickinsona 1994. u Sarajevu pod opsadom.

Službeno otvaranje vinkovačkog dijela festivala, u četvrtak 23.8., rezervirano je za prezentaciju “Tajna povijest DORF-a” powered by PechaKucha, na kojoj će u formatu “20 slika u 20 sekundi” biti predstavljeni suradnici i prijatelji DORF-a. Dva dana kasnije, u subotu, 25.8. iza 22 sati, proglašenjem najboljeg filma u regionalnoj konkurenciji bit će zaključeno dvanaesto izdanje festivala.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Varja Močnik (redateljica i urednica filmskih programa, autorica prošlogodišnjeg najboljeg filma i predsjednica žirija), Siniša Labrović (multimedijalni umjetnik) te Boris Hrepić Hrepa (glazbenik, autor i voditelj). Za unikatne nagrade laureatima i ove godine zadužen je splitski kipar te strip autor Miro Župa, dok je Martin Peranović iz Otoka osmislio ovogodišnji DORF dizajn.

Ulaz na sve programe je slobodan, a cjelokupni raspored vinkovačkog dijela festivala provjerite na službenoj stranici DORF-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here