PočetnaNajave12. DORF: Filmski tjedan u Vinkovcima

12. DORF: Filmski tjedan u Vinkovcima

-

Nakon tri večeri na plaži u Primoštenu i druženja uz filmove, glazbeno-filmski kviz i koncerte, Festival dokumentarnog rock filma – DORF seli u Vinkovce. Cijeli tjedan (20. – 25.8.), u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci te u kombinaciji s trodnevnim programom 6. Antičkih filmskih večeri, bit će upriličen završetak dvanaestog izdanja ovog festivala posvećenog glazbenom dokumentarnom filmu.

Od 20. do 22. kolovoza posjetitelji mogu pratiti projekcije filmova, glazbeno-filmski kviz, a bit će organizirana i dvodnevna filmska radionica. Vinkovci će tako ugostiti i razgovor s filmskim autorom Vedranom Šuvakom, čiji je studentski dokumentarni rad “Živjeti VK” (2003) jedini preostali dokument kultne emisije “Zbilja znanosnih bespuća” ugašenog vinkovačkog Radija VFM.

Uz brojne filmove u sklopu završnog poglavlja 12. DORF-a, prikazat će se, primjerice, i dokumentarac “Scream for Me Sarajevo” (2017) bosanskohercegovačkog autora Tarika Hodžića, o kultnom koncertu Brucea Dickinsona 1994. u Sarajevu pod opsadom.

Službeno otvaranje vinkovačkog dijela festivala, u četvrtak 23.8., rezervirano je za prezentaciju “Tajna povijest DORF-a” powered by PechaKucha, na kojoj će u formatu “20 slika u 20 sekundi” biti predstavljeni suradnici i prijatelji DORF-a. Dva dana kasnije, u subotu, 25.8. iza 22 sati, proglašenjem najboljeg filma u regionalnoj konkurenciji bit će zaključeno dvanaesto izdanje festivala.

O najboljem filmu u regionalnoj konkurenciji odlučit će Varja Močnik (redateljica i urednica filmskih programa, autorica prošlogodišnjeg najboljeg filma i predsjednica žirija), Siniša Labrović (multimedijalni umjetnik) te Boris Hrepić Hrepa (glazbenik, autor i voditelj). Za unikatne nagrade laureatima i ove godine zadužen je splitski kipar te strip autor Miro Župa, dok je Martin Peranović iz Otoka osmislio ovogodišnji DORF dizajn.

Ulaz na sve programe je slobodan, a cjelokupni raspored vinkovačkog dijela festivala provjerite na službenoj stranici DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mate” – Antikapitalistički manifest iz Dalmatinske zagore

"Mate" (Samostalna produkcija, 2023.) splitskog autora Ivana Efendića jedan je od najdojmljivijih domaćih doku-kratkiša u recentnom razdoblju.

“Sjeveroistočni vjetrovi” – Staljin, još uvijek među Gruzijcima

"Sjeveroistočni vjetrovi" su film istančana ritma, smjene kadrova koja jednako zadržava pozornost na detaljima, kao što ih kontekstualizira.

[VIDEO] Domenico Centrone: “Moramo ‘vratiti’ film mjestu na kojem je snimljen”

Od 19. do 23. veljače u Zagrebu se održavala napredna radionica snimanja za mlade, koju je vodio talijanski edukator Domenico Centrone.

“Dolazak proljeća u Buču” i “Sarajevo Safari” na programu Al Jazeere Balkans

Na ovotjedni program Al Jazeere Balkans stižu dokumentarni filmovi "Dolazak proljeća u Buču" i "Sarajevo Safari".

“Beyond Utopia” – Vibrantno svjedočanstvo

"Beyond Utopia" uvjerljivo i potresno iznosi upečatljive sudbine, pripovijesti i prisjećanja nekolicine izbjeglih Sjevernokorejaca.

[VIDEO] Nikoloz Bežanišvili: “Staljin nije popularan u Gruziji jer naša zemlja ide prema EU i NATO-u”

Gruzijski redatelj Nikoloz Bežanišvili za naš portal govori o svom filmu "Sjeveroistični vjetrovi" (2022).

Ivan Efendić: “Moj glavni protagonist Mate Lasić ima potpuno drugačiji pristup umjetnosti i životu”

Debitantski redatelj Ivan Efendić za Dokumentarni.net govori o svom dokumentarcu "Mate" (Samostalna produkcija, 2023.).

Otvorene prijave za KKZ-ovu radionicu “U dijalogu sa Agnès”

Otvorene su prijave za naprednu KKZ-ovu filmsku radionicu "U dijalogu sa Agnès" voditeljice Ive Gavrilović.

Otvorene prijave za 11. STIFF

STIFF – Međunarodni studentski filmski festival poziva autore da prijave svoje filmove na jedanaesto izdanje festivala.

Hrvatska koprodukcija u industrijskom dijelu 26. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu

Hrvatska koprodukcija "Sakupljač snova" ušla je u industrijski dio 26. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Solunu.