Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Fahrenheit 11/9"

Za vrijeme nedavnog gostovanju u talk-showu “The Late Show With Stephen Colbert” američki dokumentarist Michael Moore obznanio je premijeru, odnosno konkretan datum početka kino distribucije svojeg najnovijeg dokumentarnog ostvarenja, “Fahrenheit 11/9” (2018). Naslov samog filma, naravno, nije izabran slučajno, pa se osim naslova svojeg najpoznatijeg dokumentarca “Fahrenheit 9/11” (2004), autor referira i na konkretan datum (9.11.2016.) službenog proglašenja pobjednika američkih predsjedničkih izbora u 2016. godini.

Kao što se “Fahrenheit 9/11” – inače komercijalno najuspješniji dokumentarac svih vremena s preko 100 milijuna dolara od domaćih kino ulaznica – bavi predsjednikom Georgeom W. Bushom i post 9/11 svijetom, tako će i ovaj film u centar pozornosti staviti jednog američkog predsjednika, aktualnog šefa države Donalda Trumpa.

“Fahrenheit 11/9” u kina dolazi 21. rujna, simultano na čak 1500 platna diljem Sjedinjenih Američkih Država. Iako se detalji same radnje drže pod ključem, Moore u loglineu navodi da je ovo “film koji se mora pogledati dok ne bude prekasno”. U svakom slučaju, bit će zanimljivo. S Mooreom i ne može biti drugačije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here