PočetnaVijestiMooreov film o Donaldu Trumpu u rujnu dolazi u američka kina

Mooreov film o Donaldu Trumpu u rujnu dolazi u američka kina

-

Za vrijeme nedavnog gostovanju u talk-showu “The Late Show With Stephen Colbert” američki dokumentarist Michael Moore obznanio je premijeru, odnosno konkretan datum početka kino distribucije svojeg najnovijeg dokumentarnog ostvarenja, “Fahrenheit 11/9” (2018). Naslov samog filma, naravno, nije izabran slučajno, pa se osim naslova svojeg najpoznatijeg dokumentarca “Fahrenheit 9/11” (2004), autor referira i na konkretan datum (9.11.2016.) službenog proglašenja pobjednika američkih predsjedničkih izbora u 2016. godini.

Kao što se “Fahrenheit 9/11” – inače komercijalno najuspješniji dokumentarac svih vremena s preko 100 milijuna dolara od domaćih kino ulaznica – bavi predsjednikom Georgeom W. Bushom i post 9/11 svijetom, tako će i ovaj film u centar pozornosti staviti jednog američkog predsjednika, aktualnog šefa države Donalda Trumpa.

“Fahrenheit 11/9” u kina dolazi 21. rujna, simultano na čak 1500 platna diljem Sjedinjenih Američkih Država. Iako se detalji same radnje drže pod ključem, Moore u loglineu navodi da je ovo “film koji se mora pogledati dok ne bude prekasno”. U svakom slučaju, bit će zanimljivo. S Mooreom i ne može biti drugačije.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.