Društvo hrvatskih filmskih redatelja otvorilo je treći po redu natječaj za svoj Scenaristički program “Krsto Papić”, namijenjen poticanju istraživanja i radu na razvoju scenarija za srednjemetražni i dugometražni dokumentarni film. Cilj ovog natječaja poticanje je rada na dokumentarnim filmovima inovativnog autorskog pristupa i/ili relevantne suvremene tematike koji imaju zahtjevan proces istraživanja.

Na program se mogu prijaviti redoviti članovi strukovnih udruga u audiovizualnoj djelatnosti te studenti i diplomanti audiovizualnih studija u Republici Hrvatskoj; ne mogu se pak prijaviti projekti koji su već drugdje dobili financijska sredstva za razvoj projekta ili produkciju projekta.

Projekti se prijavljuju na obrascu prijavnice, uz koji kandidati trebaju priložiti motivacijsko pismo, detaljan plan istraživanja, sinopsis, autorsku koncepciju, detaljnu biografiju i filmografiju autora, DVD ili link s primjerom prethodnog rada autora (poželjno), potvrdu o članstvu u strukovnoj udruzi ili potvrdu visokoobrazovne ustanove o statusu studenta audiovizualnih studija odnosno preslik diplome.

Odabrani projekti mogu dobiti potporu od 7.000 do 15.000 kuna neto, a visinu potpore odredjuje stručni žiri (Hrvoje Mabić, Nebojša Slijepčević i Vlatka Vorkapić, vrednujući složenost i specifične potrebe svakog projekta. Ukupno će biti odabrano do šest projekata/polaznika programa, a prijave se primaju do 15. lipnja 2018. godine.

Više informacija doznajte na službenoj stranici DHFR-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here