PočetnaVijestiOtvorene prijave za Scenaristički program "Krsto Papić"

Otvorene prijave za Scenaristički program “Krsto Papić”

|

Kao i svake godine, Društvo hrvatskih filmskih redatelja objavilo je poziv za svoj Scenaristički program “Krsto Papić”, namijenjen poticanju istraživanja i radu na razvoju scenarija za srednjometražni i dugometražni dokumentarni film. Cilj ovog programa je poticanje rada na dokumentarnim filmovima inovativnog autorskog pristupa i/ili relevantne suvremene tematike koji imaju zahtjevan proces istraživanja.

Na Scenaristički program “Krsto Papić ” mogu se prijaviti redoviti članovi strukovnih udruga u audiovizualnoj djelatnosti, studenti i diplomanti audiovizualnih studija u Republici Hrvatskoj te nositelji prava u smislu članka 22. Zakona o autorskom pravu i srodnim pravima. Ne mogu se prijaviti projekti koji su već drugdje dobili financijska sredstva za razvoj ili produkciju projekta.

Od pristiglih prijedloga stručni će žiri u sastavu: Nenad Puhovski, Nebojša Slijepčević i Ljiljana Šišmanović odabrati do šest projekata/polaznika programa.

Rok za prijave je 15. travnja 2023. godine u 24:00 sati.

Kompletan tekst poziva pročitajte ovdje, dok se prijavnica nalazi na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.

Fotopokret i kinostazis Abbasa Kiarostamija

U drugom tekstu esejističkog serijala "Mineur/majeur" bavimo se manje poznatim filmovima iranskog redatelja Abbasa Kiarostamija.

“The History of Time Travel” – Pseudodokumentarac u slobodnoj formi

"The History of Time Travel" Rickyja Kennedyja iz 2014. godine u narativ uvodi fiktivno znanstveno otkriće, točnije motiv vremenskog stroja.

U srijedu u Bjelovaru počinje nova sezona Filmodroma

Već sedmu godinu sastavni dio Bjelovarskog kulturnog ljeta je program "Filmodrom ljetno kino" Udruge DOKUart.

Riječka premijera “Galeba” u Ljetnom Art-kinu

U Ljetnom Art-kinu 3. srpnja održat će se riječka premijera dokumentarnog filma "Galeb" (Greta Creative Network, 2024.) Davida Lušičića.

Parakartografija Luca Moulleta

U ovom esejističkom serijalu "Mineur/majeur" zavirujemo u opskurne - najčešće kratkometražne i srednjemetražne – ćoškove opusa kanonizovanih reditelja.