PočetnaNajaveDokumentarac o Whitney Houston u hrvatskim kinima

Dokumentarac o Whitney Houston u hrvatskim kinima

-

Nakon hrvatske premijere na 14. ZagrebDoxu, dokumentarni filmWhitney: Biti svoja” / “Whitney: Can I Be Me” (2017) od 8. ožujka, Međunarodnog dana žena, odlazi u redovnu kino-distribuciju. Svoju glazbeno-filmsku turneju po kino platnima započinje u sklopu 4. izdanja Ženijalnih dana, filmske fešte u organizaciji Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača koja se održava od 8. do 11. ožujka u 27 gradova, 32 neovisna kina i tri otoka diljem zemlje.

Iz dokumentarne radionice priznatog britanskog redatelja Nicka Broomfielda (Kurt & Courtney”, “Biggie  and Tupac”) i legendarnog redatelja glazbenih spotova Rudija Dolezala, povodom Međunarodnog dana žena u kina diljem zemlje dolazi novi biografsko-glazbeni dokumentarac koji donosi do sada neispričanu priču jedne od najpoznatijih pjevačica svijeta, američke princeze i pop-zvijezde u punom smislu te riječi – Whitney Houston.

Whitney je još u devedesetima dosegla zvjezdani status te ostala najnagrađivanija ženska glazbenica ikada. Kroz nikada prije viđene snimke s koncertne turneje po Njemačkoj iz 1999. godine te ekskluzivne snimke nastupa uživo, “Whitney: Biti svoja” prikazuje i nikada ispričanu priču iza pozornice i daleko od mikrofona, nevjerojatan i oštar životni put ove popularne američke pjevačice preminule 2007. godine. Priču koju priča sama Whitney, ali i oni njoj najbliži – obitelj i prijatelji.

Film, također, daje dublji uvid u njenu turbulentnu vezu sa suprugom Bobbyjem Brownom, osobne bitke s vlastitim izgledom i nesigurnošću te istražuje glasine o ljubavnoj vezi s najboljom prijateljicom i desnom rukom, Robyn Crawford.

U jeku osvajanje glazbene scene te privatne borbe s narkoticima, Whitney je nakratko zaplovila u filmske vode. Filmom “Tjelohranitelj” / “The Bodyguard” (1992) s Kevinom Costnerom, i na čiji je prijedlog snimila acappela obradu pjesme “I Will Always Love You”, Whitney je pečatirala svoj planetarni uspjeh, ali i neizbježni tragični završetak.

Dokumentarni film “Whitney: Biti svoja” bit će prikazan u 34 kina diljem zemlje: u zagrebačkim kinima Europa, MM centar i Metropolis (MSU) te kinu Kinoteka; zatim u splitskim kinima Zlatna Vrata i Karaman, kinu Valli (Pula), Antonio Gandusio (Rovinj), Art-kinu (Rijeka), kinu Gaj (Varaždin), kinu Sloboda (Dubrovnik) te ostalim kinima.  

Zagrebačka kino-premijera određena je za četvrtak, 8.3., u kinu Kinoteka s početkom u 20 sati, a nakon premijere održat će se i glazbena slušaonica “Houston, we have a Whitney”.

Dodatne informacije o terminima projekcijama i ostalim kinima potražite na stranicama Kino mreže i pojedinim stranicama kina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije