Početna Vijesti Poznate nominacije 71. BAFTA-i

Poznate nominacije 71. BAFTA-i

-

Iz Londona je jučer u svijet odaslana nominacijska lista nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti. Među svom silom nominacija, ugurali su se i dokumentarci, pa ćemo pobjednika u tom nagradno-nominacijskom dijelu tražiti između pet odabranih naslova.

Redom su to dokumentarci: “Grad duhova” / “City of Ghosts” (2017) Matthewa Heinemana o svakodnevici Rake u rukama ISIL-a, kojeg smo gledali na netom završenom Human Rights Film Festivalu; “Ja nisam tvoj crnac” / “I Am Not Your Negro” (2016) Raoula Pecka, priča o rasnoj nejednakosti u SAD-u i dijelu programa prošlogodišnjeg Festivala tolerancije JFF Zagreb; “Icarus” (2017), film Bryana Fogela o ruskim sportsko-dopinškim majstorijama; “An Inconvenient Sequel: Truth to Power” (2017) Bonni Cohen i Jona Shenka o klimatskim promjenama te “Jane” (2017) Bretta Morgena o životu i radu poznate primatologinje Jane Goodall.

Popularne BAFTA-e (The British Academy Film Awards / BAFTA Film Awards) ove će se godine dodjeljivati po 71. put, i to 18. veljače u londonskom Royal Albert Hallu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Al Jazeera Balkans: “Love Child” i “The Long Shot”

Na programu Al Jazeere Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Love Child" te "The Long Shot".

“Colectiv” – Tranzicijske metastaze 21. stoljeća

Alexander Nanau je "Colectiv" počeo snimati želeći zabilježiti situaciju u Rumunjskoj, a potom je shvatio da je posrijedi kompleks nevaljalosti mnogo širi od europskog.

Online premijera dokumentarnog filma “Slučaj Makavejev ili sudski proces u kinodvorani”

Na platformi volimdokumentarce.net slijedi tjedan posvećen jednom od najradikalnijih i najinovativnijih jugoslavenskih filmaša, Dušanu Makavejevu.

“MLK/FBI” – Tajanstvene vrpce

"MLK/FBI" (2020) Sama Pollarda istražuje opsesiju FBI-ja slavnim političkim aktivistom Martinom Lutherom Kingom mlađim.

Osam novih Factumovih dokumentaraca u produkciji

Unatoč pandemiji koronavirusa i gubitku uredskog prostora, Factum nastavlja s radom na dokumentarnim filmovima.

Otvorene prijave za 4. AJB DOC Film Festival

Otvorene su prijave za 4. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans (AJB DOC).

Otvorene prijave za 8. Star Film Fest

Otvorene su prijave za 8. Star Film Fest koji će se održati u Sisku od 26. do 28. kolovoza 2021. godine.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavak serijala “Čistači”

Al Jazeera Balkans u utorak prikazuje drugi dio trodijelnog serijala "Čistači" (2018) redatelja Hansa Blocka i Moritza Riesewiecka.

50. Međunarodni filmski festival u Rotterdamu: “Pejzaži otpora” – Antifašizam – Juče, danas, sutra

Film "Pejzaži otpora" ne staje samo na osvežavanju našeg ustajalog istorijskog pamćenja, već se unekoliko bavi i sadašnjošću.

Antiromantični tjedan na platformi Volimdokumentarce.net

Restart i Dokukino KIC na svojoj platformi volimdokumentarce.net povodom Valentinova donose antiromantični tematski ciklus.