PočetnaVijestiPoznate nominacije 71. BAFTA-i

Poznate nominacije 71. BAFTA-i

-

Iz Londona je jučer u svijet odaslana nominacijska lista nagrada Britanske akademije filmske i televizijske umjetnosti. Među svom silom nominacija, ugurali su se i dokumentarci, pa ćemo pobjednika u tom nagradno-nominacijskom dijelu tražiti između pet odabranih naslova.

Redom su to dokumentarci: “Grad duhova” / “City of Ghosts” (2017) Matthewa Heinemana o svakodnevici Rake u rukama ISIL-a, kojeg smo gledali na netom završenom Human Rights Film Festivalu; “Ja nisam tvoj crnac” / “I Am Not Your Negro” (2016) Raoula Pecka, priča o rasnoj nejednakosti u SAD-u i dijelu programa prošlogodišnjeg Festivala tolerancije JFF Zagreb; “Icarus” (2017), film Bryana Fogela o ruskim sportsko-dopinškim majstorijama; “An Inconvenient Sequel: Truth to Power” (2017) Bonni Cohen i Jona Shenka o klimatskim promjenama te “Jane” (2017) Bretta Morgena o životu i radu poznate primatologinje Jane Goodall.

Popularne BAFTA-e (The British Academy Film Awards / BAFTA Film Awards) ove će se godine dodjeljivati po 71. put, i to 18. veljače u londonskom Royal Albert Hallu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije