PočetnaNajaveNajavljeno četvrto izdanje Star Film Festa

Najavljeno četvrto izdanje Star Film Festa

-

Početak rujna i ove je godine rezerviran za festival pod zvijezdama u sisačkom Starom gradu. Četvrti po redu Star Film Fest (31.8. – 2.9.) posvećen je mladim umjetnicima od 18 do 35 godina čiji je program jučer obznanjen predstavnicima medija. Na predstavljanju istoga sudjelovali su predstavnik generalnog sponzora festivala INA-e, Damir Butković; predstavnik Grada SiskaGoran Grgurač; predstavnica Turističke zajednice grada Sisak Milijana Borojević; selektorica filmova Star Film Festa, Martina Mladenović te organizator SFF-a, Matija Holjevac.

Na četvrti Star Film Fest prijavljeno je 549 filmova od kojih je odabrano najboljih 38 koji će biti prikazivani za vrijeme trajanja festivala, na lokacijama sisačkog Starog grada i Kazališta 21. Ove godine je za posjetitelje organiziran prijevoz turističkim vlakićem na otvorenje festivala u pitoresknoj utvrdi Stari grad (okupljanje je u 19 satu na Trgu bana Josipa Jelačića). Na otvorenju će, između ostalih, biti prikazan dokumentarac “Buffet Željezara” (Petnaesta umjetnost, 2017.) redatelja i scenarista Gorana Devića, koji u svojoj tihoj opservaciji dokumentira šest posljednjih dana sisačke kavane na ulazu u Željezaru Sisak.

Kao i prošle godine, za najmlađe zaljubljenike u film, Star Film Fest pripremio je dječje matineje koje će biti prikazivane u prijepodnevnim satima u Kazalištu 21, te popraćene radionicom Nike Tilić iz udruge Programerko koja se bavi popularizacijom i promocijom digitalne pismenosti u osnovnoškolskom obrazovanju u suradnji s Kinoramom.

Zainteresirani će se na ovogodišnjem festivalu moći okušati u radu u Photoshopu na radionici “Uvod u obradu fotografije kroz Photoshop” Mateja Jurčevića, studenta snimanja na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu; posjetiti radionicu “Zvuk i glazba u filmu” Magde Mas, studentice muzikologije na Muzičkoj akademiji u Zagrebu; radionicu “Od ideje do predstave” Marika Kovača, dječjeg pedagoga, glumca i profesionalnog kazališnog redatelja te predavanje “Prožimanje medija” Duška Popovića, novinara, urednika, spikera i organizatora susreta “Dječje filmsko i video stvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva”.

Nakon filmskih projekcija drugog i trećeg dana festivala, posjetiteljima se nude koncerti na otvorenom: u četvrtak ih očekuje koncert filmske glazbe Antonije Kihalić & Saše Tadića, u subotu koncert pulsko-zagrebačkog ska-rock osmerca Radio Aktiva, a u nedjelju nastup cover grupe 4head i DJ-a Maria Kovača. Svi sadržaji Star Film Festa, od projekcija i matineja, do radionica i predavanja, besplatni su i otvoreni za javnost.

Ovogodišnji stručni žiri, koji će odlučivati o najboljim filmskih uradcima, sastoji se renomiranih hrvatskih filmskih stručnjaka – glumca i pisca najpoznatijeg po filmovima “Zvizdan”, “Kosac” i “Nedjeljom ujutro, subotom navečer”Dade Ćosića; hrvatskog redatelja i scenarista Ivana Sikavice; mlade hrvatske glumice Ivone Kundert; voditelja Filmsko-kreativnog studija VANIMA u Varaždinu, izvršnog direktora internacionalnog festivala animiranog filma djece i mladih VAFI u Varaždinu te ujedno i tajnika ASIFA Hrvatske, Hrvoja Seleca. Završnu će večer Star Film Festivala biti proglašeni, osim pobjednika u filmskim kategorijama, i pobjednici foto natječaja “Rascvjetani Sisak”.

Opširnije informacije i raspored ovogodišnjeg programa Star Film Festa provjerite na službenoj stranici festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije