PočetnaNajaveZagrijavanje za 11. DORF: Hrvatska premijera dokumentarca "Industrial Soundtrack For the Urban Decay"

Zagrijavanje za 11. DORF: Hrvatska premijera dokumentarca “Industrial Soundtrack For the Urban Decay”

|

Kao najava ovogodišnjeg, 11. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF-a, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru pripremljen je warm-up party koji će se održati u četvrtak, 15. lipnja. U prostoru Vintage ljetnog vrta bit će organizirana hrvatska premijera filma “Industrial Soundtrack For the Urban Decay” (2015), koji se nalazi u programu Tajna povijest rocka ovogodišnjeg DORF programa. Radi se o filmu australskog autora Travisa Collinsa i Francuskinje Amelie Ravalec, snimljenom 2015. godine i prikazanom na brojnim festivalima. Dokumentarac prati povijest industrial glazbe i bavi se važnijim trenucima žanra – od prvog vala pa do subkulture koja ju okružuje i prati do danas. U filmu se uz zanimljive arhivske snimke pojavljuju brojni bitni sugovornici, poput Throbing Gristlea, Cabaret Voltairea, Graemea Ravella, Boyda Ricea, Test Depta, Clock DVA, RE/SEARCH

Prije i poslije projekcije filma za glazbu s vinila zadužena je ekipa iz SuperUho festivala predvođena Matom Škugorom, koji će predstaviti ovogodišnje izdanje festivala. Početak događaja zakazan je za 20 sati, dok će projekcija započeti u 21.30 sati.

Na 11. DORF-u bit će prikazano 17 filmova, a od ove godine u suradnji sa SuperUho festivalom pripremljeno je pet uzbudljivih festivalskih dana i noći. Dobitnik ovogodišnje DORF-ove Nagrade za životno djelo genijalni je vinkovački strip-autor Dubravko Mataković, a posebno festivalsko priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ-a, izložbu fotografija i sudjelovati u filmskom kvizu. Izložba fotografija Marija Grobenskog bit će organizirana u Primoštenu i Vinkovcima, a svi ljubitelji filma i glazbe mogu sudjelovati i u kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži. U Vinkovce se program seli krajem osmog mjeseca, točnije od 24. do 26. kolovoza. Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Kino na pruzi

Objavljujemo tekst nastao povodom programa "Kino na pruzi", koji je Dina Pokrajac selektirala za projekt "Kino Trešnja".

Dvije Zlatne Arene za “Našu djecu” Silvestra Kolbasa

"Naša djeca" (Factum, 2024.) Silvestra Kolbasa osvojila su dvije Zlatne Arene na netom završenom, 71. Pulskom filmskom festivalu.

“Hearts of Darkness: A Filmmaker’s Apocalypse” – “Kako ću odustati od sebe?”

U drugom eseju ovogodišnjih "Klasika" bavimo se dokumentarnim filmom "Hearts of Darkness: A Filmmaker's Apocalypse" (1992).

“U Rijeci se osjeća nedostatak vizije i strateškog promišljanja kulture”

Marin Lukanović i Borko Novitović za naš portal govore o svom dugogodišnjem djelovanju unutar riječke udruge Filmaktiv, koja je ove godine napunila 20 godina postojanja.

Preminuo filmski i kazališni kritičar Tomislav Kurelec

U Zagrebu je, u 83. godini, preminuo filmski i kazališni kritičar te redatelj Tomislav Kurelec.

13. Škola dokumentarnog filma: Bez šminke

U zagrebačkom Dokukinu KIC 18. su lipnja premijerno prikazani završni radovi 13. Škole dokumentarnog filma.

Mašinokoreografije Alaina Resnaisa

Zanimanje Alaina Resnaisa za mašine, mogu se donekle pripisati posleratnom industrijskom "boomu" 1950-ih u Francuskoj.

Petnaesta Nagrada “Vedran Šamanović” Ani Hušman za film “Radije bih bila kamen”

Ovogodišnja, petnaesta po redu Nagrada "Vedran Šamanović", pripala je Ani Hušman za film "Radije bih bila kamen" (2024).

“Burden of Dreams” – Film važniji od života

Četvrtu sezonu "Klasika svjetske dokumentaristike" otvaramo tekstom o dokumentarcu "Burden of Dreams" (1982) Lesa Blanka.

Otvorene prijave za 33. Dane hrvatskog filma

Dani hrvatskog filma pozivaju na prijavu filmova za 33. izdanje, koje će se održati od 17. do 20. listopada 2024. u karlovačkom Kinu Edison.