PočetnaNajaveZagrijavanje za 11. DORF: Hrvatska premijera dokumentarca "Industrial Soundtrack For the Urban...

Zagrijavanje za 11. DORF: Hrvatska premijera dokumentarca “Industrial Soundtrack For the Urban Decay”

-

Kao najava ovogodišnjeg, 11. Festivala dokumentarnog rock filma – DORF-a, u zagrebačkom Vintage Industrial Baru pripremljen je warm-up party koji će se održati u četvrtak, 15. lipnja. U prostoru Vintage ljetnog vrta bit će organizirana hrvatska premijera filma “Industrial Soundtrack For the Urban Decay” (2015), koji se nalazi u programu Tajna povijest rocka ovogodišnjeg DORF programa. Radi se o filmu australskog autora Travisa Collinsa i Francuskinje Amelie Ravalec, snimljenom 2015. godine i prikazanom na brojnim festivalima. Dokumentarac prati povijest industrial glazbe i bavi se važnijim trenucima žanra – od prvog vala pa do subkulture koja ju okružuje i prati do danas. U filmu se uz zanimljive arhivske snimke pojavljuju brojni bitni sugovornici, poput Throbing Gristlea, Cabaret Voltairea, Graemea Ravella, Boyda Ricea, Test Depta, Clock DVA, RE/SEARCH

Prije i poslije projekcije filma za glazbu s vinila zadužena je ekipa iz SuperUho festivala predvođena Matom Škugorom, koji će predstaviti ovogodišnje izdanje festivala. Početak događaja zakazan je za 20 sati, dok će projekcija započeti u 21.30 sati.

Na 11. DORF-u bit će prikazano 17 filmova, a od ove godine u suradnji sa SuperUho festivalom pripremljeno je pet uzbudljivih festivalskih dana i noći. Dobitnik ovogodišnje DORF-ove Nagrade za životno djelo genijalni je vinkovački strip-autor Dubravko Mataković, a posebno festivalsko priznanje za doprinos undergroundu dobit će Damir Bartol Indoš. U okviru ovogodišnjeg OFF DORF programa posjetitelji će moći pogledati koncerte, nastupe DJ-a, izložbu fotografija i sudjelovati u filmskom kvizu. Izložba fotografija Marija Grobenskog bit će organizirana u Primoštenu i Vinkovcima, a svi ljubitelji filma i glazbe mogu sudjelovati i u kvizu koji će voditi Mario Kovač.

Glavni filmski program u Primoštenu održat će se od 5. do 9. kolovoza na Iskonovoj festivalskoj plaži. U Vinkovce se program seli krajem osmog mjeseca, točnije od 24. do 26. kolovoza. Ulaznice za SuperUho omogućit će ulaz i na sva događanja u sklopu DORF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije