Foto: Kadar iz dokumentarnog filma "Oni samo dolaze i odlaze"

Jedan od najvažnijih svjetskih festivala posvećenih kratkometražnom filmu, njemački Međunarodni festival kratkometražnog filma u Oberhausenu, ove će godine primiti i jedno hrvatsko filmsko ostvarenje. U službenu međunarodnu natjecateljsku konkurenciju 63. izdanja uglednog festivala (11. – 16.5.) ušao je, naime, najnoviji kratkometražni dokumentarac Borisa Poljaka, “Oni samo dolaze i odlaze” (Hrvatski filmski savez, 2017.). 

Poljakova izvrsna opservacija događaja na splitskim Bačvicama koja je premijeru imala na 13. ZagrebDoxu, dio je međunarodnog programa s još 55 filmova iz svih krajeva svijeta. O ovogodišnjim slavodobitnicima tog dijela festivala odlučivat će žiri u sastavu: Ekaterina Degot (kuratorica), Peter Nestler (redatelj), Kathrin Rhomberg (kuratorica), Jaan Toomik (umjetnik) te Chi-hui Yang (kurator). Svi oni borit će se i za nekoliko novčanih nagrada, od kojih najviša iznosi 8 tisuća eura što je dodjeljuje sam grad Oberhausen (Grand Prize of the City of Oberhausen).

U programu 63. Međunarodnog festivala kratkometražnog filma u Oberhausenu bit će prikazano gotovo 500 filmova iz 58 različitih zemalja, dok će u popratnom dijelu festivala sudjelovati preko tisuću pojedinaca iz filmske industrije.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here