PočetnaNajavePrva postaja 11. DORF-a u Primoštenu

Prva postaja 11. DORF-a u Primoštenu

-

Prošlo ljeto započeta suradnja između SuperUha i vinkovačkog Festivala glazbenog dokumentarnog filma DORF, ove će godine biti okrunjena petodnevnim zajedničkim programom. Dva dana prije službenog početka SuperUho Festivala, 5. i 6. kolovoza, pripast će tako glavnom programu 11. izdanja DORF-a (Primošten, 5 – 9.8.; Vinkovci, 24. – 26.8.), u sklopu kojeg će, između ostalih glazbenih dokumentaraca biti prikazani i “The Man from Mo’Wax” (Matthew Jones, 2016.) te “The Sad & Beautiful World of Sparklehorse” (Alex Crowton i Bobby Dass, 2016.). 

“The Man from Mo’Wax” u svojih gotovo dva sata trajanja prikazuje fascinantnu životnu priču Jamesa Lavella, jednog od ključnih aktera sjajne bristolske glazbene scene devedesetih i pokretača lokalne glazbene revolucije koja će se pod etiketom trip hop postepeno proširiti diljem svijeta. Ovu nesvakidašnju i gotovo tragičnu priču u kojoj je prikazano koliko kratak može biti put od slave i uspjeha do gotovo potpune propasti, otvoreno pričaju brojni bliski mu suradnici među kojima su DJ Shadow, Ian Brown, Josh Homme, Thom Yorke, 3D iz Massive Attacka, Grandmaster Flash, Gilles Peterson i mnogi drugi.

Još je daleko potresnija priča o Marku Linkousu, sjajnom američkom kantautoru koji je stajao iza kultnih Sparklehorsea. “The Sad & Beautiful World of Sparklehorse” donosi nam priču o životu i tragičnoj smrti ovog genijalca koji se tijekom gotovo tri desetljeća duge karijere borio s depresijom i ovisnošću, ali i objavio pet izvrsnih Sparklehorse albuma na kojima je sudjelovala fascinantna lista gostujućih glazbenika, među kojima su se našli: Tom Waits, PJ Harvey, Danger Mouse, Dave Fridmann, David Lynch, John Parish, James Mercer, Wayne Coyne, Julian Casablancas, Black Francis, Iggy Pop, Nina Persson, Suzanne Vega i Vic Chesnutt.

Glavni filmski program 11. DORF-a održat će se na Iskonovoj festivalskoj plaži, a ovo će idilično okruženje biti upotpunjeno i pogledom na stari Primošten koji će predstavljati svojevrsnu festivalsku kulisu smještenu iza filmskog platna. Nakon projekcija filmova na već poznatoj lokaciji pozornica SuperUha, 5.8. i 6.8. zasvirat će pomno odabrani izvođači čija imena stižu ubrzo. 

Uz samu plažu bit će smješten i festivalski kamp u potpunosti natkriven gustom borovom šumom, a u kojem, dok ne svira glazba, zvučnu kulisu uz nezaobilazne cvrčke stvara i ugodan šum mora. Kamp će biti otvoren 5. kolovoza u 12 sati i radit će sve do 10. kolovoza u podne.

Autor ovogodišnjeg DORF plakata je Miroslav Sekulić-Struja, hrvatski slikar i višestruko nagrađivani strip autor koji živi i radi u Parizu. Sekulić je objavio dva uspješna strip albuma za francusku izdavačku kuću Actes Sud. Posljednjih godina surađivao je s Centrom Pompidou, sudjelovao na više festivala, samostalno izlagao u Parizu, Angoulêmeu, Bordeauxu, Saint Malou, Aix-en-Provenceu, Bruxellesu, Liègeu i Toulonu. Trenutno radi na trećem autorskom strip albumu i priprema novu izložbu u Parizu.

Ulaznice za SuperUho, na kojem su trenutno najavljeni Buzzcocks, Shellac, Billy Bragg, Conor Oberst, Jessy Lanza, Sara Renar i Gracin, a nova imena stižu uskoro, omogućit će ulaz i na sve događaje u skopu DORF-a.

Trenutna cijena festivalskih ulaznica je 250 kuna i vrijedi do 18.6., a do istog će se datuma moći kupiti i kamperske ulaznice po cijeni od 120 kuna. Komplet koji omogućava posjet svim događanjima u sklopu SuperUho i DORF festivala, te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom paketu koštaju 370 kuna.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

  • Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
  • CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
  • Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
  • Dallas Music Shop Rijeka (Splitska 2), Rijeka
  • Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
  • Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb 

Ulaznice je moguće kupiti i putem internet stranica Rockamrka i Dirty Old Shopa. Nakon isteka razdoblja prodaje ovog paketa, cijene festivalskih ulaznica bit će 290 kuna do 7.8., a 320 kuna 8.8. Cijene kamperskih ulaznica bit će 150 kuna do 9.8.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije