PočetnaVijestiPeri Kvesiću i "Dum spiro speru" prva 'živa' nagrada portala Dokumentarni.net

Peri Kvesiću i “Dum spiro speru” prva ‘živa’ nagrada portala Dokumentarni.net

-

U zagrebačkom Dokukinu KIC sinoć je svečano dodijeljena nagrada najboljem dokumentarnom filmu 2016. godine po izboru portala Dokumentarni.net. Treće je ovo službeno valoriziranje kvalitete domaće godišnje doku-proizvodnje našeg portala (2014.: “Ljubavna odiseja” Tatjane Božić; 2015.: “4. majmun” Hrvoja Mabića), ali prvo živo, s konkretnom fizičkom nagradom, stiskom ruke i pokojim blicom fotoaparata. 

Najboljim HR-dokumentarnim ostvarenjem protekle godine proglašen je debitantski film poznatog književnika i urednika Pere Kvesića, “Dum spiro spero” (Factum, 2016.), dok je samu nagradu autoru uručio glavni urednik portala, Hrvoje Krstičević.

“Dum spiro spero” scenaristički, redateljski i fotografski potpisuje Pero Kvesić, producentski dio posla obavljao je Nenad Puhovski, montažerski Ana Šerić, a kao skladatelj glazbe na odjavnoj se špici pojavljuje Srđan Sacher.

“Posebno mi je drago što sam dobio nagradu od portala Dokumentarni.net jer je Hrvoje prvi čovjek izvan Factuma koji je prepoznao vrijednost ovog filma i vjerovao u njega. Film je što se tiče festivalskog prikazivanja bio vrlo uspješan. Na tri najznačajnija domaća festivala dobio je najveće nagrade. Ni ja nisam bio siguran koliko je dobro to što sam napravio, tako da ovo jest ohrabrenje i podstrek.

“Možda je i značajnija stvar što nagrade na neki način otvaraju mogućnost drugog i trećeg filma, koje mi je jako stalo napraviti. Može se reći da već dugo koketiram s filmom, međutim moja ranija iskustva bila su uglavnom nezadovoljavajuća. Ovo je bila prva prilika da u potpunosti kontroliram ono što radim: da budem zaslužan za dobre i kriv za loše stvari. Sve je bilo u mojim rukama. Radilo se o izuzetno izazovnoj situaciji, koja me također veselila”, rekao je na dodjeli nagrade Pero Kvesić.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije