Početna Vijesti Otvorene prijave za ovogodišnju Ex Oriente Film radionicu

Otvorene prijave za ovogodišnju Ex Oriente Film radionicu

-

Na 67. Berlinaleu prekjučer su službeno otvorene prijave za novo izdanje poznate Ex Oriente Film radionice za dokumentarne projekte u razvoju ili ranoj fazi produkcije.

Prijave na radionicu mogu poslati timovi sastavljeni od redatelja i producenata, i to do krajnjeg roka, 4. svibnja 2017. godine. Primaju se filmovi srednjeg i dugog metra (od 52 minute naduže), kreativnog izričaja koji se bave modernim temama, istražujući granice samog medija.

Glavni tutori ove godine dolaze iz Finske (redatelj, producent i dramaturg Iikka Vehkalahti), Danske (Mikael Opstrup, Europska dokumentarna mreža) i Češke (redatelj i producent Filip Remunda; redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová).

Tradicionalno, Ex Oriente Film radionica sastoji se od tri sesije, od kojih prva, također već uobičajeno, starta u Hrvatskoj (Split, 26. lipnja – 1. srpnja). Druge dvije održat će se u Češkoj (Jihlava, 23. – 28. listopada; Prag, ožujak 2018.). Pravo na prijavu imaju redatelji i producenti iz Srednje i Istočne Europe, Rusije i bivših sovjetskih republika, odnosno filmovi koji se bave pričama iz ovog dijela Europe.

Projekti s Ex Oriente Filma – njih ukupno odabranih dvanaest – imaju protočnost prema koprodukcijskim sesijama East European Foruma na kojem se filmaši i producenti sastaju s kolegama iz filmske industrije, kako bi razgovarali o daljnjim idejama, distribucijskim strategijama itd.

Više informacija doznajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

36. Nagrade za dokumentarni film IDA: “Crip Camp” najbolji dokumentarac, Garrett Bradley naj-redatelj

Na 36. Nagradama za dokumentarni film "Crip Camp" je proglašen najboljim dokumentarcem, Garret Bradley redateljem.

Al Jazeera Balkans: Filmovi o koronavirusu u američkim tvornicama, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala “Black France”

Al Jazeera Balkans ovog tjedna prikazuje filmove o koronavirusu, radikaliziranim mladim Mađarima te posljednji nastavak serijala "Black France".

Dva hrvatska dokumentarca u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu

Dva hrvatska dokumentarca prikazat će se u natjecateljskom programu 32. Filmskog festivala u Trstu.

Top 10: Najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine

Ovo su najbolji hrvatski dokumentarni filmovi 2020. godine po izboru Hrvoja Krstičevića, glavnog urednika portala Dokumentarni.net.

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.