Na 67. Berlinaleu prekjučer su službeno otvorene prijave za novo izdanje poznate Ex Oriente Film radionice za dokumentarne projekte u razvoju ili ranoj fazi produkcije.

Prijave na radionicu mogu poslati timovi sastavljeni od redatelja i producenata, i to do krajnjeg roka, 4. svibnja 2017. godine. Primaju se filmovi srednjeg i dugog metra (od 52 minute naduže), kreativnog izričaja koji se bave modernim temama, istražujući granice samog medija.

Glavni tutori ove godine dolaze iz Finske (redatelj, producent i dramaturg Iikka Vehkalahti), Danske (Mikael Opstrup, Europska dokumentarna mreža) i Češke (redatelj i producent Filip Remunda; redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová).

Tradicionalno, Ex Oriente Film radionica sastoji se od tri sesije, od kojih prva, također već uobičajeno, starta u Hrvatskoj (Split, 26. lipnja – 1. srpnja). Druge dvije održat će se u Češkoj (Jihlava, 23. – 28. listopada; Prag, ožujak 2018.). Pravo na prijavu imaju redatelji i producenti iz Srednje i Istočne Europe, Rusije i bivših sovjetskih republika, odnosno filmovi koji se bave pričama iz ovog dijela Europe.

Projekti s Ex Oriente Filma – njih ukupno odabranih dvanaest – imaju protočnost prema koprodukcijskim sesijama East European Foruma na kojem se filmaši i producenti sastaju s kolegama iz filmske industrije, kako bi razgovarali o daljnjim idejama, distribucijskim strategijama itd.

Više informacija doznajte na sljedećoj poveznici.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here