PočetnaVijestiOtvorene prijave za ovogodišnju Ex Oriente Film radionicu

Otvorene prijave za ovogodišnju Ex Oriente Film radionicu

-

Na 67. Berlinaleu prekjučer su službeno otvorene prijave za novo izdanje poznate Ex Oriente Film radionice za dokumentarne projekte u razvoju ili ranoj fazi produkcije.

Prijave na radionicu mogu poslati timovi sastavljeni od redatelja i producenata, i to do krajnjeg roka, 4. svibnja 2017. godine. Primaju se filmovi srednjeg i dugog metra (od 52 minute naduže), kreativnog izričaja koji se bave modernim temama, istražujući granice samog medija.

Glavni tutori ove godine dolaze iz Finske (redatelj, producent i dramaturg Iikka Vehkalahti), Danske (Mikael Opstrup, Europska dokumentarna mreža) i Češke (redatelj i producent Filip Remunda; redateljica i dramaturginja Ivana Pauerová Miloševičová).

Tradicionalno, Ex Oriente Film radionica sastoji se od tri sesije, od kojih prva, također već uobičajeno, starta u Hrvatskoj (Split, 26. lipnja – 1. srpnja). Druge dvije održat će se u Češkoj (Jihlava, 23. – 28. listopada; Prag, ožujak 2018.). Pravo na prijavu imaju redatelji i producenti iz Srednje i Istočne Europe, Rusije i bivših sovjetskih republika, odnosno filmovi koji se bave pričama iz ovog dijela Europe.

Projekti s Ex Oriente Filma – njih ukupno odabranih dvanaest – imaju protočnost prema koprodukcijskim sesijama East European Foruma na kojem se filmaši i producenti sastaju s kolegama iz filmske industrije, kako bi razgovarali o daljnjim idejama, distribucijskim strategijama itd.

Više informacija doznajte na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.