Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra u sastavu: Bruno Kragić (predsjednik), Jadranka Hrga (članica), Ivan Kujundžić (član), Igor Starčević (član) održanoj 16. veljače 2017. godine, vršiteljem dužnosti ravnatelja imenovan je filmolog i filmski kritičar Daniel Rafaelić. Prijedlog je prihvaćen jednoglasno, a sjednici zbog bolesti nije nazočila članica Upravnog odbora, Gabrijela Krmpotić Kos. U roku od sljedećih trideset dana, prema riječima predsjednika Upravnog odbora HAVC-a Brune Kragića, trebao bi biti raspisan natječaj na kojem će biti izabran novi ravnatelj ove krovne hrvatske audiovizualne ustanove.

Podsjetimo, dosadašnji ravnatelj HAVC-a Hrvoje Hribar prije deset dana na konstituirajućoj sjednici novog Upravnog odbora Hrvatskog audiovizualnog centra podnio je ostavku na svoje mjesto, uslijed nepovoljnog mišljenja Državne revizije o radu HAVC-a u 2015. godini.

Daniel Rafaelić rođen je 19. lipnja 1977. godine u makedonskoj Bitoli. Osnovnu i srednju školu završio je u Zagrebu gdje je 1996. godine upisao Filozofski fakultet diplomiravši povijest 2002. godine na temu: ‘Amarna period egipatske povijesti umjetnosti’. 2003. godine na istom fakultetu upisao je Poslijediplomski studij hrvatske povijesti, dok tri godine kasnije upisuje Poslijediplomski doktorski studij Moderne i suvremene hrvatske povijesti.

Radio je u Hrvatskoj kinoteci – Hrvatskom državnom arhivu od 2002. do 2010. godine, kao filmolog – arhivist. Od 2007. do 2009. radi kao Načelnik odsjeka za zaštitu i restauraciju filmskog gradiva. Usmjeren na istraživanje domaće i svjetske filmske povijesti kao i istraživanje filmskih arhiva s ciljem pronalaska zaboravljenih i izgubljenih filmskih zapisa iz Hrvatske. Suradnik je na Akademiji dramske umjetnosti i Filozofskom fakultetu u Zagrebu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here