PočetnaNajaveFilmovi Vlatka Gilića, Zorana Tadića i Živka Nikolića na posljednjem ovosezonskom "Hall...

Filmovi Vlatka Gilića, Zorana Tadića i Živka Nikolića na posljednjem ovosezonskom “Hall of Fameu”

-

Posljednji ovosezonski nastavak programa dokumentarnih klasika “Hall of Fame” donosi pet kratkih filmova iz sedamdesetih godina u režiji Vlatka Gilića, Zorana Tadića i Živka Nikolića.

Platno Dokukina KIC svake godine ispuni nekoliko klasika koji su postavili temelje dokumentarnog filmskog roda, a danas se čuvaju na policama različitih arhiva. Ove je sezone “Hall of Fame” otkrio skrivene bisere regionalne kinematografije čije je naslove od zaborava spasila selektorica programa, redateljica i filmska kritičarka Rada Šešić.

U ponedjeljak, 6. veljače u 19 sati, posljednji nastavak “Hall of Famea” donosi tri kratkometražna filma Vlatka Gilića čiji su filmovi uvršteni u postav newyorške MoMA-e: “In continuo” (1971), dobitnik Srebrnog medvjeda na festivalu u Berlinu 1971.; pobjednički film Međunarodnog festivala kratkog filma u Obernhausenu 1972., “Dan više” (1972) te dokumentarac “Ljubav” (1972) koji je istu nagradu osvojio sljedeće godine, a beogradski Institut za film ga je proglasio najboljim jugoslavenskim kratkim filmom svih vremena.

Prikazat će se i kratki dokumentarni film Zorana Tadića“Pletenice” (1974), čiji je prikaz običaja žena Dalmatinske zagore nagrađen Srebrnom medaljom na Festivalu kratkog metra u Beogradu 1973. te dokumentarac “Polaznik” (1973) crnogorskog redatelja i scenarista, dobitnika mnogobrojnih priznanja, Živka Nikolića. Ulaz na posljednji nastavak “Hall of Famea” je besplatan.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije