PočetnaVijestiTri dokumentarca sa sredstvima premijernog Scenarističkog programa "Krsto Papić"

Tri dokumentarca sa sredstvima premijernog Scenarističkog programa “Krsto Papić”

-

Društvo hrvatskih filmskih redatelja prije nekoliko dana objavilo je rezultate svojeg premijernog natječaja za Scenaristički program “Krsto Papić”. Božićni (22.12.) natječaj namijenjen poticanju istraživanja i razvoju scenarija za srednjemetražni i dugometražni dokumentarni film inovativnog autorskog pristupa, otvoren je 17. listopada ove godine.

Na adresu DHFR-a pristiglo je ukupno sedamnaest prijava, dok je stručni žiri (Vlatka Vorkapić, Hrvoje Mabić i Nebojša Slijepčević) izabrao tri projekta koje je odlučio podržati s maksimalnim iznosom od 15 tisuća kuna.

Riječ je o filmu “M”, još jednom istraživačkom projektu Darija Juričana (“Gazda”); “2D”, ostvarenju Dalije Dozet koji se bavi gubitkom i nemogućnošću komunikacije s bližnjima te dokumentarcu “Ziđaj” Tonćija Gaćine (“Turizam!”) čiju temu još nismo uspjeli doznati.

Iz Društva hrvatskih filmskih redatelja poručuju kako je njegovom Upravnom odboru upućen prijedlog za što žurnije raspisivanje novog natječaja, s obzirom na velik broj kvalitetnih prijava – sve kako bi u budućnosti bilo financijskog mjesta za više od tri predviđena projekta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije