PočetnaNajaveKrenuli upisi u 12. Školu filma "Pulska filmska tvornica 2016."

Krenuli upisi u 12. Školu filma “Pulska filmska tvornica 2016.”

-

Od 11. do 20. studenog u Klubu Pulske filmske tvornice bit će održana 12. Škola filma “Pulska filmska tvornica 2016.” koju će voditi filmski autor Zorko Sirotić, redatelj i scenarist Toma Zidić, snimatelj Martin Šatović te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac.

Besplatna Škola u sklopu koje će polaznici realizirati svoj kratkometražni dokumentarni ili eksperimentalni film, počet će u petak, 11. studenog u 18 sati, dok će u nedjelju, 20. studenog u 21 sat, biti održana premijera nastalih radova. Prijave se primaju do 9. studenog 2016. godine, a sudjelovanje je ograničeno na deset polaznika.

Kao i do sada, Škola će se sastojati od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, no ovog će puta za realizaciju filmova polaznici imati na raspolaganju deset dana. Oni će biti podijeljeni u grupice – svaku od kojih će kroz cjelokupni proces izrade filma voditi po jedan voditelj, s time da će filmove razvijati ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima. Tijekom prvog vikenda s njima će se intenzivno raditi na razradi ideje i pisanju scenarija, dok će radni tjedan biti posvećen pripremama za snimanje i samom snimanju nastalih priča. Sljedećeg vikenda polaznici će intenzivno montirati, a u nedjelju navečer javno predstaviti svoje filmove.

Škola filma “Pulska filmska tvornica” namijenjena je kreativnim osobama bez ili s malo iskustva u izradi filma koje žele savladati proces njegove realizacije te napraviti vlastiti film. Ona se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma koja je nakon desetogodišnjeg rada promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

Zainteresirani za pohađanje moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju ekranizirati.

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.

Dvanaest dokumentaraca u programu punoljetnog DOKUarta

Dvanaest dokumentaraca prikazat će se u programu ovogodišnjeg, punoljetnog DOKUarta (Bjelovar, 6. - 13.10.).

Objavljen program 24. Mediteran Film Festivala

Poznat je program 24. Mediteran Film Festivala, koji će se od 10. do 14. listopada održavati u Širokom Brijegu.

Otvorene prijave za radionicu u okviru programa “Mali DOKUart”

Otvorene su prijave za radionicu u okviru ovogodišnjeg programa "Mali DOKUart", bjelovarskog festivala DOKUart.

“Titicut Follies” – Čiste sobe i tužni varijetei

U trećem eseju treće sezone "Klasika svjetske dokumentaristike" pišemo o dokumentarcu "Titicut Follies" (1967) Fredericka Wisemana.

6. AJB DOC: “Dolazak proljeća u Buču” – Nakon okupacije

"Dolazak proljeća u Buču" / "When Spring Came to Bucha" (2022) Mile Tešajeve i Marcusa Lenza osvojio je glavnu nagradu na 6. AJB DOC-u.

6. AJB DOC: “Flotacija” – Flotiranje silnica svekolikosti

"Flotacija" (2023) Eluned Zoë Aiano i Alesandre Tatić osvojila je Posebno priznanje žirija na 6. AJB DOC-u.

Nagrada publike 6. AJB DOC-a dokumentarcu “Braća Musemić”

Ovogodiošnja Nagrada publike AJB DOC-a pripala je dokumentarnom filmu "Braća Musemić" autora Edina Isanovića i redatelja Nihada Ušanovića.

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka pogledalo više od pet tisuća gledatelja

Dokumentarac "El Shatt – nacrt za utopiju" (KOMPOT /...