Od 11. do 20. studenog u Klubu Pulske filmske tvornice bit će održana 12. Škola filma “Pulska filmska tvornica 2016.” koju će voditi filmski autor Zorko Sirotić, redatelj i scenarist Toma Zidić, snimatelj Martin Šatović te producent i montažer Marko Zdravković-Kunac.

Besplatna Škola u sklopu koje će polaznici realizirati svoj kratkometražni dokumentarni ili eksperimentalni film, počet će u petak, 11. studenog u 18 sati, dok će u nedjelju, 20. studenog u 21 sat, biti održana premijera nastalih radova. Prijave se primaju do 9. studenog 2016. godine, a sudjelovanje je ograničeno na deset polaznika.

Kao i do sada, Škola će se sastojati od razrade ideje i scenarija, snimanja te montaže, no ovog će puta za realizaciju filmova polaznici imati na raspolaganju deset dana. Oni će biti podijeljeni u grupice – svaku od kojih će kroz cjelokupni proces izrade filma voditi po jedan voditelj, s time da će filmove razvijati ne samo putem individualnog mentorstva već i na zajedničkim sastancima. Tijekom prvog vikenda s njima će se intenzivno raditi na razradi ideje i pisanju scenarija, dok će radni tjedan biti posvećen pripremama za snimanje i samom snimanju nastalih priča. Sljedećeg vikenda polaznici će intenzivno montirati, a u nedjelju navečer javno predstaviti svoje filmove.

Škola filma “Pulska filmska tvornica” namijenjena je kreativnim osobama bez ili s malo iskustva u izradi filma koje žele savladati proces njegove realizacije te napraviti vlastiti film. Ona se nastavlja na dosadašnju Ljetnu radionicu izrade filma koja je nakon desetogodišnjeg rada promijenila koncept u cilju postizanja kvalitetnog obrazovanja i produkcije lokalnih umjetničkih snaga.

Zainteresirani za pohađanje moraju ispuniti prijavnicu koja se nalazi ovdje te navesti ideju za film ili napisati kratki sinopsis, odnosno nekoliko rečenica o priči koju namjeravaju ekranizirati.

Pulska filmska tvornica organizira Školu u suradnji s Kinoklubom Zagreb i Hrvatskim filmskim savezom, a uz financijsku pomoć Hrvatskog audiovizualnog centra i Zaklade Kultura nova.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here