Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” (Artizana film, 2016.) redatelja Branka Ištvančića uvršten je u selekciju programa Docs for Sale 29. Međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA-e, koji će se od 16. do 27. studenog 2016. održavati u Nizozemskoj.

IDFA-in Docs for Sale (18. – 24.11.) je filmski sajam osnovan 1996. godine, namijenjen predstavljanju završenih dokumentarnih filmova pred brojnim kupcima TV-prava, prodajnim zastupnicima, distributerima te festivalskim selektorima koji će pohoditi najveći svjetski festival dokumentarnog filma.

Foto: Scena iz dokumentarnog filma "Sve je bio dobar san"
Foto: Kadar iz dokumentarnog filma “Sve je bio dobar san”

Dokumentarni film “Sve je bio dobar san” Branka Ištvančića proučava događaje iz vremena početka rata u Hrvatskoj, dolazak mladog francuskog dragovoljca Jean-Michela Nicoliera u Hrvatsku, njegov obol u obrani grada Vukovara kao i mučeničku smrt na Ovčari – sve kroz vizuru njegove majke Lyliane Fournier.

Film je premijerno prikazan 17. veljače 2016. godine u zagrebačkom kinu Europa, a dosad ga je pogledalo više od 10 tisuća gledatelja. Nakon što je uvršten među deset finalista u konkurenciji za nagradu URTI Grand Prix for Author’s Documentary u Francuskoj, “Sve je bio dobar san” osvojio je tri nagrade na Festivalu hrvatskog katoličkog filma Trsat, dok je na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma Beyond the Borders u Grčkoj proglašen najboljim dokumentarnim filmom.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here