PočetnaVijesti"Voda do grla" Daniela Pavlića osvojila nagradu na 7. Čortafestu

“Voda do grla” Daniela Pavlića osvojila nagradu na 7. Čortafestu

-

Dokumentarni film “Voda do grla” (Artizana film, 2015.) hrvatskog autora Daniela Pavlića osvojio je Srednjeg komarca, drugu nagradu po važnosti na 7. Čortafestu, festivalu planinarskog i avanturističkog filma, koji se od 25. do 28. kolovoza održavao u srpskoj Inđiji.

U glavnom festivalskom programu bilo je mjesta za ukupno 27 filmova, dok Pavlićevo ostvarenje govori o nedavnim poplavama i prirodnim nepogodama koje često znaju paralizirati Hrvatsku Kostajnicu, grad u kojem autor i danas živi i kulturno djeluje. Film je nastao na Digital Generation radionicama pod pokroviteljstvom HAVC-a, a samu produkciju potpisuje Artizana.

Pavlić je na “Vodi do grla” potpisao scenarij, režiju i kameru; Branko Ištvančić montažu; dok je glazbu skladao Pere Ištvančić.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.