Početna Vijesti Sinoć započeo 3. Star Film Fest

Sinoć započeo 3. Star Film Fest

-

U Sisku je sinoć započeo 3. Star Film Fest (1. – 3. rujna), a nultog festivalskog dana Siščani i njihovi gosti mogli su uživati u projekcijama tri filmska ostvarenja.

Prva večer tako je donijela film “Zvizdan” (2015), nagrađivano djelo redatelja i scenarista Dalibora Matanića premijerno prikazano na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu; Sisak su sinoć posjetili i “Pozdrav” Vesne Mačković te “Govorna pošta” (2015) Lea Vitasovića, koji je izborio plasman na ovogodišnji Pulski filmski festival.

Svečanost otvorenja začinila je romantična vožnja Kupom na brodu “Juran i Sofija” koji je s zaljubljenicima u film otplovio u suton večeri filmova. Goste na otvorenju pozdravili su dogradonačelnik grada Siska Marko Krička te predsjednik žirija Daniel Rafaelić. Sa zanimanjem je poslušano i kratko obraćanje Duška Popovića koji će tijekom drugog dana održavanja festivala mladima predstaviti dječje filmsko stvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva. Posjetitelji Starog grada imali su prilike pogledati i foto-izložbu Dorijana Šipuša pod nazivom “SK365/24”.

Gosti i posjetitelji Star Film Festa ove će godine u Sisku moći pogledati četrdeset filmova svih rodova o kojima informacije možete dobiti na službenom webu SFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi

U Češkoj danas počinje 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi, koji će potrajati od 27. listopada do 8. studenog.

Al Jazeera Balkans: “Ponoćni putnik” i “Ivanova igra”

Al Jazeera Balkans na svom će programu ovog tjedna prikazati "Ponoćnog putnika" Hassana Fazilija te "Ivanovu igru" Tomislava Žaje.

Danas počinje 63. DOK Leipzig, niz hrvatskih projekata u industrijskom programu

Danas (ponedjeljak, 26.10.) počinje 63. Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma u Leipzigu - DOK Leipzig.

“Hall of Fame”: Chantal Akerman

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame - vodič kroz povijest dokumentarnog filma", donosi dvije projekcije posvećene Chantal Akerman.

18. Liburnia Film Festival: “Zašto mama vazda plače?” – Sjećanja iz Pustograda

"Zašto mama vazda plače?" (2019) Karmen Obrdalj, prati glavnu protagonisticu Enu na putovanju u grad iz djetinjstva.

“Push” – Kupi jeftino, prodaj skupo pa sve opet ponovi

Fredrik Gertten u dokumentarcu "Push" (2019) ispituje širi kontekst stanovanja kao jednog od osnovnih ljudskih prava.

“Totally Under Control” – Tragična farsa virusa i Trumpa

Autori "Totally Under Control" film koriste kao ozbiljnu optužnicu protiv američke vlade, čiji je iskonski grijeh ignoriranje znanosti u korist političke (i vjerojatno financijske) dobiti.

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.