PočetnaVijestiSinoć započeo 3. Star Film Fest

Sinoć započeo 3. Star Film Fest

-

U Sisku je sinoć započeo 3. Star Film Fest (1. – 3. rujna), a nultog festivalskog dana Siščani i njihovi gosti mogli su uživati u projekcijama tri filmska ostvarenja.

Prva večer tako je donijela film “Zvizdan” (2015), nagrađivano djelo redatelja i scenarista Dalibora Matanića premijerno prikazano na prošlogodišnjem filmskom festivalu u Cannesu; Sisak su sinoć posjetili i “Pozdrav” Vesne Mačković te “Govorna pošta” (2015) Lea Vitasovića, koji je izborio plasman na ovogodišnji Pulski filmski festival.

Svečanost otvorenja začinila je romantična vožnja Kupom na brodu “Juran i Sofija” koji je s zaljubljenicima u film otplovio u suton večeri filmova. Goste na otvorenju pozdravili su dogradonačelnik grada Siska Marko Krička te predsjednik žirija Daniel Rafaelić. Sa zanimanjem je poslušano i kratko obraćanje Duška Popovića koji će tijekom drugog dana održavanja festivala mladima predstaviti dječje filmsko stvaralaštvo u funkciji javnog zdravstva. Posjetitelji Starog grada imali su prilike pogledati i foto-izložbu Dorijana Šipuša pod nazivom “SK365/24”.

Gosti i posjetitelji Star Film Festa ove će godine u Sisku moći pogledati četrdeset filmova svih rodova o kojima informacije možete dobiti na službenom webu SFF-a.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije