PočetnaVijesti"Kratki obiteljski film" najbolji film 2. Festivala kratkoga filma u Ljubljani

“Kratki obiteljski film” najbolji film 2. Festivala kratkoga filma u Ljubljani

-

Hrvatski dokumentarni film “Kratki obiteljski film” (HRT, 2015.) riječkog dokumentarista Igora Bezinovića pobjednik je drugog izdanja Festivala kratkoga filma u Ljubljani (22. – 27.8.).

FeKK-ov međunarodni žiri (Enrico Vanucci, Valerie Wolf Gang i Fritz Hock) Bezinoviću je nagradu dodijelio “zbog inovativnog pristupa dokumentarnom filmu”, dok se sam film našao u međunarodnoj najecateljskoj konkurenciji (FeKK YU) zajedno s još 25 kratkiša s područja bivše Jugoslavije. Uz “Kratki obiteljski film”, hrvatsku nefikcijsku industriju u Ljubljani je zastupao i “Nešto o životu” (Restart, 2016.) Nebojše Slijepčevića.

“Kratki obiteljski film” govori o Marici, gospođi u godinama, koja se nakon pokušaja ubojstva snahe i gotovo tri godine provedene u zatvoru, vraća sinu Đuri u njihovo selo Novi Perkovci. Film je dio četverodijelne HRT-ove serije “Probacije” (2015) koja istražuje efekte rehabilitacije počinitelja kaznenih djela i nastojanja naših probacijskih ureda da istima olakša povratak u zajednicu.

Scenarij “Obiteljskog” uz Bezinovića potpisuju Leon Rizmaul i Slobodan Uzelac; producentski posao obavili su Rizmaul, Robert Tomić Zuber i Vedran Bilić; direktor fotografije bio je Tomislav Trumbetaš; za montažu je bila odgovorna Hrvoslava Brkušić; za glazbu pak Hrvoje Nikšić. Riječaninov dokumentarac svoju je svjetsku premijeru imao na 12. ZagrebDoxu, a film je nedavno osvojio Nagradu za najbolji regionalni film 14. Liburnia Film Festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije