Nakon Cresa te gostovanja u Puli, Primoštenu i Ozlju, ovogodišnje izdanje Festivala dokumentarnog rock filma – DORF-a, svoju posljednju postaju zaključuje u Vinkovcima. Kao uvod u 10. DORF organiziran je i program 4. Antičke filmske večeri, koji kreće već danas u lapidariju Gradskog muzeja Vinkovci.

U dvodnevnom programu biti će prikazani igrani filmovi “Zvizdan” (2015) Dalibora Matanića (2015) i “Bravo!/Aferim!” (2015) rumunjskog autora Radu Judea (2015). Osim projekcija, na programu su i dva kviza, filmska radionica EDIT-Comics (film i animacija), te prezentacija rada Gradskog muzeja Vinkovci.

Završni dio 10. Festivala DORF održat će se u crkvi Meraja, 26. i 27. kolovoza, uz gostovanja autora i proglašenje najboljeg filma u regionalnoj selekciji, odnosno dodjelu nagrade Klasik TV-a u iznosu 10 tisuća kuna za najbolji razvoj scenarija glazbenog dokumentarnog filma.

Nakon filmskih projekcija, u petak će nastupiti indie-rock sastav Sleepyheads, koji su uglazbili ovogodišnji DORF-ov službeni video-jingle (“We Could Go Out Partying”).

Ulaz na sve programe je slobodan, a raspored svih događanja provjerite na službenoj stranici DORF-a.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here