PočetnaNajavePozdrav ljetu u Hrvatskom filmskom savezu

Pozdrav ljetu u Hrvatskom filmskom savezu

-

Hrvatski filmski savez u subotu, 18. lipnja, donosi cjelodnevnu svetkovinu filma u kinu Tuškanac kao uvertiru u filmske aktivnosti koje HFS organizira u ljetnim mjesecima. Jutarnji dio programa posvećen je talentiranim mladim filmašima čije vrijeme tek dolazi, dok je u večernjem fokus stavljen na iskusne i cijenjene autore.

Program počinje u 11 sati objavom natjecateljskih programa 53. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece, 21. Filmske revije mladeži te 9. Four River Film Festivala. U sklopu toga bit će predstavljene i premijere filmova koje su mladi filmaši snimili na ciklusima radionica u kinu Tuškanac.

Od 19 sati na rasporedu je odabir iz filmografije Aleksandra Muharemovića koji već dvadeset godina, unutar Video kluba Mursa, snima neprofesijske kratkometražne filmove te za njih osvaja priznanja na festivalima i revijama u Hrvatskoj i inozemstvu.

U 20.30 sati, u sklopu predstavljanja nedavno objavljene knjige koju je o hrvatskom redatelju Branku Schmidtu napisao ruski filmski kritičar Sergej Lavrentjev, bit će prikazan autorov prvi filmski uradak, “Rano sazrijevanje Marka Kovača” (1981). Uoči projekcije, sa Schmidtom će razgovarati filmski kritičar Dean Šoša i redatelj Ivan-Goran Vitez, koji je kao dijete u tom filmu ostvario glavnu ulogu.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije