PočetnaNajaveDanas počinje premijerna Filmska RUNDA

Danas počinje premijerna Filmska RUNDA

-

Danas u Osijeku počinje prva Filmska RUNDA, revija kratkometražnih hrvatskih filmova. RUNDA je nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go, a traje do nedjelje, 29. svibnja, i u tom trodnevnom vremenskom razdoblju publika će imati priliku pogledati recentna filmska ostvarenja mladih autora.

U 16 sati u osječkoj Galeriji Kazamat kreće popratni program Odjela za kulturologiju Sveučiliša u Osijeku i Veleučilišta u Trnavi koji će se predstaviti sa studentskim radovima, dok je u 18 sati na rasporedu dokumentarni film “Crtači” (2015) redatelja Krešimira Lendića.

Svečano otvorenje predviđeno je za 20.30 sati u Kazamatu, na kojem će se okupljenima obratiti ogranizatorice Filmske RUNDE: Dalija Dozet, Ana Šimić, Marta Užarević i Ines Jokoš.

Nakon otvorenja, publici će se prikazati dokumentarni film “Ana Trg” (Restart, 2015.) redateljice Jelena Novaković, eksperimentalni film “Kraj” (Kinoklub Zagreb) Tomislava Šobana, “Zvjerka” Daine O. Pusić u produkciji Slavica filma, animirani film Brune Razuma “Tajni laboratorij Nikole Tesle” (Zagreb film / 24 sedam) te “Piknik” redatelja Jure Pavlovića u produkciji Sekvence. Ostatak programa provjeite na službenoj stranici RUNDE.

Filmska RUNDA prikazat će profesionalne, nezavisne i amaterske kratke filmove, a u glavnom programu je 26 filmova, od čega trinaest ostvarenja osječkih autora. Uz njih, poznati osječki redatelj Zvonimir Jurić dobio je svoju RUNDU, u kojoj će biti prikazana tri njegova filma.

Cilj revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih i profesionalnih filmaša te publike.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije