Početna Najave Danas počinje premijerna Filmska RUNDA

Danas počinje premijerna Filmska RUNDA

-

Danas u Osijeku počinje prva Filmska RUNDA, revija kratkometražnih hrvatskih filmova. RUNDA je nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go, a traje do nedjelje, 29. svibnja, i u tom trodnevnom vremenskom razdoblju publika će imati priliku pogledati recentna filmska ostvarenja mladih autora.

U 16 sati u osječkoj Galeriji Kazamat kreće popratni program Odjela za kulturologiju Sveučiliša u Osijeku i Veleučilišta u Trnavi koji će se predstaviti sa studentskim radovima, dok je u 18 sati na rasporedu dokumentarni film “Crtači” (2015) redatelja Krešimira Lendića.

Svečano otvorenje predviđeno je za 20.30 sati u Kazamatu, na kojem će se okupljenima obratiti ogranizatorice Filmske RUNDE: Dalija Dozet, Ana Šimić, Marta Užarević i Ines Jokoš.

Nakon otvorenja, publici će se prikazati dokumentarni film “Ana Trg” (Restart, 2015.) redateljice Jelena Novaković, eksperimentalni film “Kraj” (Kinoklub Zagreb) Tomislava Šobana, “Zvjerka” Daine O. Pusić u produkciji Slavica filma, animirani film Brune Razuma “Tajni laboratorij Nikole Tesle” (Zagreb film / 24 sedam) te “Piknik” redatelja Jure Pavlovića u produkciji Sekvence. Ostatak programa provjeite na službenoj stranici RUNDE.

Filmska RUNDA prikazat će profesionalne, nezavisne i amaterske kratke filmove, a u glavnom programu je 26 filmova, od čega trinaest ostvarenja osječkih autora. Uz njih, poznati osječki redatelj Zvonimir Jurić dobio je svoju RUNDU, u kojoj će biti prikazana tri njegova filma.

Cilj revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih i profesionalnih filmaša te publike.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Otvorene prijave za radionice 7. Star Film Festa

Otvorene su prijave za radionice 7. Star Film Festa, koji će se od 3. do 5. rujna održati u Sisku.

Liburnia uplovljava u Gomirje

Najnovije projekcije programa "Liburnia uplovljava" održat će se u mjestu Gomirje pokraj Ogulina, 8. i 13. kolovoza.

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.