Početna Najave Danas počinje premijerna Filmska RUNDA

Danas počinje premijerna Filmska RUNDA

-

Danas u Osijeku počinje prva Filmska RUNDA, revija kratkometražnih hrvatskih filmova. RUNDA je nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go, a traje do nedjelje, 29. svibnja, i u tom trodnevnom vremenskom razdoblju publika će imati priliku pogledati recentna filmska ostvarenja mladih autora.

U 16 sati u osječkoj Galeriji Kazamat kreće popratni program Odjela za kulturologiju Sveučiliša u Osijeku i Veleučilišta u Trnavi koji će se predstaviti sa studentskim radovima, dok je u 18 sati na rasporedu dokumentarni film “Crtači” (2015) redatelja Krešimira Lendića.

Svečano otvorenje predviđeno je za 20.30 sati u Kazamatu, na kojem će se okupljenima obratiti ogranizatorice Filmske RUNDE: Dalija Dozet, Ana Šimić, Marta Užarević i Ines Jokoš.

Nakon otvorenja, publici će se prikazati dokumentarni film “Ana Trg” (Restart, 2015.) redateljice Jelena Novaković, eksperimentalni film “Kraj” (Kinoklub Zagreb) Tomislava Šobana, “Zvjerka” Daine O. Pusić u produkciji Slavica filma, animirani film Brune Razuma “Tajni laboratorij Nikole Tesle” (Zagreb film / 24 sedam) te “Piknik” redatelja Jure Pavlovića u produkciji Sekvence. Ostatak programa provjeite na službenoj stranici RUNDE.

Filmska RUNDA prikazat će profesionalne, nezavisne i amaterske kratke filmove, a u glavnom programu je 26 filmova, od čega trinaest ostvarenja osječkih autora. Uz njih, poznati osječki redatelj Zvonimir Jurić dobio je svoju RUNDU, u kojoj će biti prikazana tri njegova filma.

Cilj revije je promoviranje hrvatskog filma i upoznavanje domaće publike, studenata umjetnosti i stvaralaca s recentnijim hrvatskim kratkometražnim filmovima te stvaranje pozitivne i ugodne atmosfere za dijalog između nezavisnih i profesionalnih filmaša te publike.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.

52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva: Prva nagrada dokumentarcu “Bez lica” Davida Lušičića

Proglašenjem pobjednika jučer (nedjelja, 22.11.) je službeno završila 52. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva.

“I Am Greta” – Mladi glas u zadnji čas

"I Am Greta" (2020) redatelja Nathana Grossmana prati aktivistički put mlade Šveđanke Grete Thunberg.