PočetnaVijestiDva dokumentarca u natjecateljskom programu 63. Pule

Dva dokumentarca u natjecateljskom programu 63. Pule

-

Jučer smo doznali programsku nisku 63. Pulskog filmskog festivala (9. – 16. srpnja) koju je sastavio tamošnji Umjetnički savjet u sastavu: Hrvoje Pukšec, predsjednik; Mike Downey i Tanja Miličić, članovi.

Hrvatski program ove je godine satkan od ukupno 34 filma – šesnaest dugometražnih (sedam u natjecateljskom dijelu) i osamnaest kratkometražnih, a odabrano je i šesnaest ostvarenja koja će tvoriti Međunarodni program (jedanaest natjecateljskih i pet izvan konkurencije).

U Hrvatski natjecateljski program dugometražnih filmova plasirala su se dva domaća dokumentarca; radi se o “Generaciji ’68” (Factum, 2016.) Nenada Puhovskog koji je svjetsku premijeru imao na 12. ZagrebDoxu, odnosno filmu “Pomutnje” (Eurokaz, 2016.) Lane Kosovac o pripremama istoimene predstave, koji će premijernu čast prepustiti upravo najstarijem hrvatskom filmskom festivalu.

Još jedno hrvatsko doku-mjesto izvan konkurencije ostavljeno je za “Modri kavez” (2015) debitantske filmašice Brune Bajić, stanovnika naše prošlogodišnje liste najboljih hrvatskih dokumentarca 2015. godine.

Opširnije informacije o ovogodišnjem programu provjerite na službenoj stranici 63. Pule.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije