PočetnaVijesti"Zaljev" Brune Pavića na 14. Ex Oriente Filmu

“Zaljev” Brune Pavića na 14. Ex Oriente Filmu

-

Češki Institut dokumentarnog filma nedavno je objavio popis od dvanaest izabranih projekata i pripadajućih redatelja / producenata 14. Ex Oriente Film radionice, međunarodnog jednogodišnjeg programa okrenutog stručnom usavršavanju i financiranju kreativnog dokumentarnog filma. Ove godine organizatori su primili rekordne 52 prijave iz šest različitih zemalja, a među sretnim sudionicima našla su se tri projekta s ovih prostora.

Hrvatska se na radionicu plasirala s filmom “Zaljev” (Udruga Kazimir) redatelja Brune Pavića i producenta Ivana Perića. Radi se o filmu koji problematizira ekološke probleme kaštelanskog zaljeva, napučenog odavno napuštenim tvornicima i prekapacitiranim odlagalištem smeća.

Srpska redateljica Mila Turajlić na tržište se sprema izbaciti novi dokumentarni film, a riječ je o ostvarenju “The Labudović Files” čija nas priča vodi stopama Stevana Labudovića, osobnog snimatelja Josipa Broza Tita.

Još jedni susjedi, Slovenci, nam pak pripremaju film o zajedničkoj borbi triju Srijki za ravnopravniji položaj žena u društvu, kao i za multietničku stvarnost oslobođenih područja pod nekadašnjom Asadovom kontrolom. Film pod nazivom “Brez žensk ni revolucije” režiraju Antonia Kilian i Jakob Weidner.

Redatelji i producenti izabrani na 14. EOF početkom sljedeće godine imat će priliku na East European Forumu svoj projekt predstaviti zainteresiranim ulagačima i producentima.

Prva od tri ovogodišnje Ex Oriente Film sesije održavat će se od 27. lipnja do 2. srpnja ove godine u Splitu, uz organizacijsku potporu našeg Hulahopa. Više informacija na sljedećoj poveznici.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije