PočetnaVijestiOsnovano udruženje srpskih dokumentarista - DOKSRBIJA

Osnovano udruženje srpskih dokumentarista – DOKSRBIJA

-

Kako javlja Filmski centar Srbije, a prenose Filmske radosti, u Srbiji je 7. prosinca osnovano udruženje dokumentarista DOKSrbija – Dokumentaristi Srbije.

Udruženje je osnovano s ciljem zaštite domaće dokumentaristike i autorskog dokumentarnog filma, a jedna od glavnih zadaća jest izdvajanje takvih filmova u zasebnu kategoriju tijekom nacionalnih filmskih natječaja.

Na čelo DokSrbije stale su Mila Turajlić (predsjednica) i Jovana Nikolić (zamjenica predsjednice), dok Izvršni odbor još sačinjavaju i Nikola Majdak, Dušan Čavić te Čarna Radoičić. Nadzorni odbor pak popunjavaju Aleksandra Milovanović, Dejan Petrović i Mihajlo Jevtić.

U službenom priopćenju nadalje stoji kako je dogovorena tijesna saradnja DOKSrbije i Sekcije dokumentarista Kinematografske grupacije u Privrednoj komori Srbije, a usvojen je zajednički Godišnji plan i Lista prioritetnih aktivnosti prema kojima DokSrbija i Sekcija dokumentarista paralelnim djelovanjem na nivou kulturne politike i u okviru produkcijsko-organizacijske baze daju strukovnu potporu kreativnom kapacitetu i velikom zanimanju srpskih autora i producenata za autorski dokumentarni film, te ukupnom razvoju, produkciji i prikazivanju domaćih kreativnih dokumentaraca u Srbiji i svijetu.


Komentari

2 Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije