PočetnaVijestiSljedeće godine počinje snimanje dokumentarca o Vladi Divljanu

Sljedeće godine počinje snimanje dokumentarca o Vladi Divljanu

-

Foto: Horst Charitonoff

Beogradska producentska kuća Starhill započela je pripremne radnje oko snimanja biografskog dokumentarca o životu i djelu glazbenika Vlade Divljana, javlja srpski Blic.

Režije i scenarija “Neba nad Beogradom” primio se Mladen Matičević, autor dvadesetak dokumentaraca, a među njima i uspješne filmske posvete šibenskom kantautoru Arsenu Dediću; “Moj zanat” (2014) zajedničkim su snagama producirali naš Hrvatski filmski savez i na početku teksta spomenuti Starhill.

Divljan je preminuo 5. ožujka ove godine u Beču, a javnosti je najviše ostao u pamćenju kao frontmen i suosnivač iznimno popularne beogradske grupe Idoli. U svojoj karijeri svirao je i u raznim jazz sastavima, skladao filmsku i eksperimentalnu glazbu, glazbu za kazališne predstave itd.

“‘Nebo nad Beogradom’ bit će filmska posveta jednom od najvećih heroja moje mladosti. Vlada Divljan je bio simbol Beograda, jedan od onih momaka kojima smo se svi divili, i zbog kojih smo se ponosili činjenicom da smo iz ovog grada”, prenosi Blic Matičevićevu izjavu.

Snimanje filma trebalo bi započeti u travnju sljedeće godine, dok se premijera planira za jesen 2016. godine.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije