PočetnaVijestiFactumov "iOtok" na 28. IDFA-i

Factumov “iOtok” na 28. IDFA-i

-

Danas u Nizozemskoj započinje 28. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Amsterdamu – IDFA (18. – 29. studenog). Hrvatska ove godine neće imati svojeg predstavnika na najvećem svjetskom doku-okupljalištu, s izuzetkom industrijskog dijela programa na kojem će se predstaviti slovensko-hrvatska koprodukcija “iOtok” Mihe Čelara.

“iOtok” je zajednička kolaboracija slovenskog Astral filma i hrvatskog Factuma koja je izborila fotelju na ovogodišnjem IDFA Forumu (23. – 25. studenog), međunarodnom sufinancirajućem i koprodukcijskom marketu nizozemskog festivala.

Također, ova multimedijalno-interaktivna priča o slovenskom piscu Mati Dolencu sudjelovat će na pitchevima (IDFA Forum Cross-Media Pitches 2015) za krosmedijske projekte s naglaskom na interaktivnost. Uz “iOtok” izabrano je još devet sličnih filmskih ostvarenja.

Prije Nizozemske, Čelarov je projekt bio aktivan za vrijeme 4. East Doc Platforme u Češkoj te i_doc radionice (Project Development Programme For Expanded Documentaries) 46. izdanja švicarskog Visions du Réela.

Što se tiče nenatjecateljskog programa, nizozemsku dokumentarnu prijestolnicu vidjet će i srpski dokumentarist Vladimir Tomić. Njegov međunarodno hvaljeni dokumentarac “Flotel Europa” (2015) uvršten je u program Best of Fests kojeg će sačinjavati 46 zapaženih nefikcijskih djela s ovogodišnje festivalske turneje.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije