Početna Vijesti Poznati svi sudionici 4. East Doc Platforme

Poznati svi sudionici 4. East Doc Platforme

-

Češki Institut dokumentarnog filma na svojim je stranicama objavio konačne sudionike 4. East Doc Platforme (East European Forum, Project Market i Doc Tank u njegovom sastavu), najvećeg događaja za dokumentariste i producente iz ovog dijela Europe. Kako smo već prije pisali, 15. East European Forum (2. – 8. ožujka) pohoditi će srpsko-hrvatska koprodukcija “Zid smrti, i tako to” (Restart, Tibor Keser / Horopter) Mladena Kovačevića, a pridružit će mu se i “Rosemarie” / “Mornaru moj” (Ngo Okodoko) našeg Zorana Kreme i producentice Sabine Krešić.

Put Češke će još hrvatskih doku-proizvoda. “Odgođena revolucija” (Fade In / Zagreb film) Vlatke Vorkapić će dodatna znanja i smjernice skupljati na dvodnevnom 6. Project Marketu, a na istom mjestu pridružit će im se “Sofkin svijet” / “Sofkes Welt” (Aning usluge) Marijane Verhoef i našeg producenta Matije Radeljaka te “Dani ludila” (Restart) Damiana Nenadića.

Društvo će im od filmaša s ovih područja praviti srpski redatelji Boris Mitić (“Slatko od Ništa”) i Mila Turajlić (“Druga strana svega”) te eventualno Srđan Šarenac iz BiH koji sa svojim “Oma Exportom” drži status rezerve.

Drugo izdanje Doc Tanka, intezivne trodnevne radionice fokusirane na projekte sa svjetskim transmedijskim i socijalno angažiranim potencijalom, također neće proći bez dokumentarnih kockica.

Drugi po redu dokumentarni uradak Boruta Šeparovića nosi ime “Protunapad” (Montažstroj), a prati jednu plesnu trupu u njihovom aktivističkom putu kroz nekadašnja minama zagađena hrvatska područja. I za kraj, u istom razredu EDP-a smjestila se slovensko-hrvatska koprodukcija (Astral film / Factum) “iOtok” Mihe Čelara koja se fokusirala na slovenskog pisca Matu Dolenca, odnosno njegov povratak na otok Biševo na kojem namjerava napisati devetu knjigu u svojoj spisateljskoj karijeri.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.

Dodjelom nagrada i priznanja završen 3. AJB DOC

Dodjelom nagrada i priznanja sinoć je završen 3. AJB DOC.

Završen SKORO 15. DOKUart

Prvim bjelovarskim auto–kinom u nedjelju, 13. rujna, završen je SKORO 15. DOKUart, bjelovarski festival dokumentarnog filma.

3. AJB DOC: “Uhvaćeni u mreži” – Vjera u ljudski rod

"Caught in the Net" (2020) ostvario je svoju plemenitu edukacijsku, društveno korisnu namjenu, što zaslužuje nemalu pohvalu.

Posebno izdanje ZagrebDoxa od 4. do 11. listopada

Ovogodišnje posebno izdanje ZagrebDoxa održat će se od 4. do 11. listopada u Kinu SC i Teatru &TD Studentskog centra u Zagrebu