Početna Vijesti Dva doku-"kratkiša" u Studentskom Centru na Rundi kratkog

Dva doku-“kratkiša” u Studentskom Centru na Rundi kratkog

-

Evo još malo prilika za upoznavanje s hrvatskim doku-kratkišima. U sklopu programa Kratke slike – Runda kratkog, sutra će u zagrebačkom Studentskom Centru (MM centar) biti organizirana blok-projekcija šest filmova koji tematiziraju roditeljstvo s podnaslovom Pod budnim okom.

Dva filma pripadaju dokumentarnoj formi; “O kravama i ljudima” (Zagreb film / Factum; 2000.) Zrinke Matijević Veličan i Nebojše Slijepčevića govori o bračnom paru Medulinaca – Milanu i Silvani – koji imaju različito poimanje bliže budućnosti. Milan poput svojih predaka uzgaja krave, dok Silvana njihovu kuću želi iznajmljivati turistima.

“Park ljubavi” (ADU, 2013.) Lane Kosovac zaustavio se na novozagrebačkom Parku mladenaca, izgrađenom nakon Drugog svjetskog rata, u kojem su mladenci sadili stabla u spomen na njihovu ljubav. Intiman, topao i duhovit uradak mlade redateljice već smo pohvalili na našim stranicama.

Program u SC-u pod selektorskom palicom Tomislava Šobana uz slobodan ulaz počinje u 19.30 sati.

Kratke slike su novi filmski program Kulture Promjene Studentskog Centra Sveučilišta u Zagrebu koji je s radom krenuo u ožujku ove godine. Kroz četiri cjeline (Iz kratke baze 25 FPS-a, Postfest, The younger, the better i Runda kratkog) program približava suvremenu domaću i inozemnu kratkometražnu formu najrazličitijih filmskih rodova.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Tamara Babun: “Projekte, priče i suradnike biram intuitivno”

Tamara Babun za Dokumentarni.net govori o svojem producentsko-poduzetničkom putu, koji će predstaviti na radionici "Distribuiraj to!".

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".