PočetnaRecenzije(1. DokuMA Film Festival) "Park ljubavi" - Nostalgična razglednica iz nekih drugačijih...

(1. DokuMA Film Festival) “Park ljubavi” – Nostalgična razglednica iz nekih drugačijih vremena

-

“Park ljubavi” (2013., produkcija: ADU) Lane Kosovac prošle je godine osvojio simpatije publike na 11. Liburnia Film Festivalu, a samim uvrštenjem na premijerni makarski DokuMA Film Festival hrvatska redateljica je dobila dodatno priznanje za svoje nesumnjivo zapaženo ostvarenje.

S petnaestak minuta ukupnog trajanja, “Park ljubavi” nije od naročite dugometarske priče. Njegova snaga prije svega leži u minimalističkom te nevjerojatno osvježavajućem i dječje iskrenom uvidu u bračne “tko preživi pričat će” putešesvije gotovo zaboravljenih ljudskih duhova s pogrešne strane Univerzijade.

U jedno drugačije, dinosaursko izumrlo vrijeme, u Novom Zagrebu je izgrađen prvi park nakon završetka Drugog svjetskog rata. Mladenci bi u spomenutom parku pod imenom Park mladenaca odabrali stablo koje će se u njihovu čast zasaditi na tom mjestu.

Tri bračna para u najboljim godinama – koji su i sami prošli sličan ritual – govore o vlastitim zabludama (“Muž mi nikada nije rekao ‘oprosti’ za prevaru”) i urnebesnim epifanijama (“Najprije smo bili ljubavnici, pa brat i sestra, a sada smo dvije sestre”), a mjesto u dokumentarcu je pronašla i priča o unajmljenom detektivu.

Jedan od najtoplijih i najnostalgičnijih domaćih dokumentaraca koje smo gledali u posljednje vrijeme, “Park ljubavi” je slatka, lepršava i definitivno preporučljiva požutjela razglednica nekih davno svršenih i humanijih vremena.

"Park ljubavi"

O FILMU:

Režija: Lana Kosovac
Godina proizvodnje: 2013.
Zemlja podrijetla: Hrvatska
Produkcija: ADU
Trajanje: 16 minuta

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije