PočetnaVijestiDva HR-dokumentarca na 6. Eastern Neighbours Film Festivalu

Dva HR-dokumentarca na 6. Eastern Neighbours Film Festivalu

-

Nizozemski će Den Haag od 4. do 14. studenog po šesti put ugostiti Eastern Neighbours Film Festival, festivalski showcase recentnih filmova iz Istočne i Jugoistične Europe.

Program je, uostalom kao i prošle godine, napučio i lijep broj dokumentaraca s ovih prostora. U jednom od njegovih službenih, društveno propitkujućih ogranaka (Documentaries Open Debates), svoje su mjesto našli “Destinacija_Serbistan” (2015) i “Srpski odvjetnik” (2014) srpskih autora Želimira Žilnika i Aleksandra Nikolića, odnosno bosanskohercegovački “Jedan dan u Sarajevu” (2015) Jasmile Žbanić.

Program pod imenom Cinema of I pokriva osobnu tematiku samih redatelja, a Hrvatska će biti zastupljena s dva dokumentarca: “Lijepo mi je s tobom, znaš” (2015) Eve Kraljević te “Golima” (2014) Tihe K. Gudac.

U popratnom dijelu festivala (Focus: Between Rhetoric and Reality – 20 Years After Dayton) prikazat će se bosanskohercegovački dokumentarni film Enesa Zlatara, “Dijagnoza S.B.H.” (2015) o lingvističkom identitetu i stvarnoj različitosti jezika u sujednoj državi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije