Početna Vijesti Dva HR-dokumentarca na 6. Eastern Neighbours Film Festivalu

Dva HR-dokumentarca na 6. Eastern Neighbours Film Festivalu

-

Nizozemski će Den Haag od 4. do 14. studenog po šesti put ugostiti Eastern Neighbours Film Festival, festivalski showcase recentnih filmova iz Istočne i Jugoistične Europe.

Program je, uostalom kao i prošle godine, napučio i lijep broj dokumentaraca s ovih prostora. U jednom od njegovih službenih, društveno propitkujućih ogranaka (Documentaries Open Debates), svoje su mjesto našli “Destinacija_Serbistan” (2015) i “Srpski odvjetnik” (2014) srpskih autora Želimira Žilnika i Aleksandra Nikolića, odnosno bosanskohercegovački “Jedan dan u Sarajevu” (2015) Jasmile Žbanić.

Program pod imenom Cinema of I pokriva osobnu tematiku samih redatelja, a Hrvatska će biti zastupljena s dva dokumentarca: “Lijepo mi je s tobom, znaš” (2015) Eve Kraljević te “Golima” (2014) Tihe K. Gudac.

U popratnom dijelu festivala (Focus: Between Rhetoric and Reality – 20 Years After Dayton) prikazat će se bosanskohercegovački dokumentarni film Enesa Zlatara, “Dijagnoza S.B.H.” (2015) o lingvističkom identitetu i stvarnoj različitosti jezika u sujednoj državi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.