PočetnaVijesti6. SPFF, četvrti dan: "Ljubav se ne trži" i "Pola stoljeća diska"

6. SPFF, četvrti dan: “Ljubav se ne trži” i “Pola stoljeća diska”

|

Naslovna fotografija: Ekipa filma “Pola stoljeća disca” / Foto: Marin Ćuk Vurnek

Četvrti dan 6. Solo Positivo Film Festivala završio je glazbenim programom Funk Night by Bane Songkiller, nazvanim po jednom od najpopularnijih hrvatskih funk glazbenika koji je uspio opustiti i zabaviti nazočnu opatijsku publiku.

U kinu Šporer prikazani su filmovi “Ljubav se ne trži” (2014) hrvatskog redatelja Davora Borića koji govori o međimurskoj glazbi i pjevačima, te srpski “Love Hunter” (2014) Nemanje i Brane Bala o glazbeniku koji vožnjom taksija u New Yorku planira financirati svoj prvi američki album.

Kino Royal ugostilo je srpski dokumentarac “Karamazov: Slike duše” (2012) redatelja Milana Nikodijevića te francuski “Nile Rodgers: Secrets of a Hit Maker” (2015., Marjory Dejardin). Na Ljetnoj pozornici je pak prikazano dokumentarno ostvarenje hrvatskog filmaša Zvonimira Rumboldta, “Pola stoljeća diska” (2015), koji istražuje prve disko klubove u Lijepoj našoj i njihovu pedesetogodišnju povijest. Prije Rumboldtovog filma gledatelji su mogli vidjeti i kratkometražni slovenski film “Kdo si pa ti?” (2014) redateljice Siene Krušič.

Organizatori još najavljuju i ranopopodnevne tulume, program nazvan Concert after the Noon. Naime, svakog dana na maloj Ljetnoj pozornici uz ručak koji je za goste festivala spremio netko od članova organizacije, sviraju razni glazbeni sastavi.

Tako su Opatijce i njihove goste dosad zabavljali Alba&Leo i The Blondes, dok će danas ta čast pripasti grupi At Ease Quartet, a sutra Rubber Soul Projectu. Prekosutra će pak na scenu stupiti Frano Živković, mlada glazbena senzacija koja će ovom prilikom predstaviti i svoj prvi album autorske glazbe.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".

Petra Seliškar: “‘Tijelo’ je dokaz kako nastaviti živjeti i voljeti život”

Redateljica Petra Seliškar i glavna protagonistica Urška Ristić, za naš su portal pričali o dokumentarnom filmu "Tijelo" (2023).

Uskoro se održava 17. Gledalište Kinokluba Zagreb

Sedamnaesto po redu Gledalište Kinokluba Zagreb, održavat će se od 29. svibnja do 1. lipnja u kinu Kinoteka.

Opatijska projekcija dokumentarca “Funne: Djevojke koje sanjaju more”

U sklopu programa "Liburnia uplovljava", u Opatiji će se prikazati dokumentarac "Funne: Djevojke koje sanjaju more" (2016) Katije Bernardi.

Nagrada hrvatskom projektu na 39. DOK.fest Münchenu

Projekt hrvatskog dokumentarnog filma "Kuće na pijesku" redatelja Vida Begića osvojio je industrijsku nagradu na 39. DOK.fest Münchenu.

Pobjednik CPH:DOX-a predvodi dokumentarnu konkurenciju 17. Subversive Film Festivala

Od 20. do 26. svibnja u kinu Kinoteka i Dokukinu KIC održat će se 17. izdanje Subversive Film Festivala, uz lijep broj dokumentarnih filmova.

Projekcija “Tijela” Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom

U zagrebačkom Dokukinu KIC sutra će se održati projekcija filma "Tijelo" Petre Seliškar uz razgovor s autoricom i glavnom protagonisticom.

Svjetska premijera “Paviljona 6” Gorana Devića na 31. Sheffield DocFestu

Hrvatski dokumentarist Goran Dević svoj će najnoviji dokumentarni film "Paviljon 6" (2024) najprije predstaviti na 31. Sheffield DocFestu.