PočetnaVijesti6. SPFF, četvrti dan: "Ljubav se ne trži" i "Pola stoljeća diska"

6. SPFF, četvrti dan: “Ljubav se ne trži” i “Pola stoljeća diska”

-

Naslovna fotografija: Ekipa filma “Pola stoljeća disca” / Foto: Marin Ćuk Vurnek

Četvrti dan 6. Solo Positivo Film Festivala završio je glazbenim programom Funk Night by Bane Songkiller, nazvanim po jednom od najpopularnijih hrvatskih funk glazbenika koji je uspio opustiti i zabaviti nazočnu opatijsku publiku.

U kinu Šporer prikazani su filmovi “Ljubav se ne trži” (2014) hrvatskog redatelja Davora Borića koji govori o međimurskoj glazbi i pjevačima, te srpski “Love Hunter” (2014) Nemanje i Brane Bala o glazbeniku koji vožnjom taksija u New Yorku planira financirati svoj prvi američki album.

Kino Royal ugostilo je srpski dokumentarac “Karamazov: Slike duše” (2012) redatelja Milana Nikodijevića te francuski “Nile Rodgers: Secrets of a Hit Maker” (2015., Marjory Dejardin). Na Ljetnoj pozornici je pak prikazano dokumentarno ostvarenje hrvatskog filmaša Zvonimira Rumboldta, “Pola stoljeća diska” (2015), koji istražuje prve disko klubove u Lijepoj našoj i njihovu pedesetogodišnju povijest. Prije Rumboldtovog filma gledatelji su mogli vidjeti i kratkometražni slovenski film “Kdo si pa ti?” (2014) redateljice Siene Krušič.

Organizatori još najavljuju i ranopopodnevne tulume, program nazvan Concert after the Noon. Naime, svakog dana na maloj Ljetnoj pozornici uz ručak koji je za goste festivala spremio netko od članova organizacije, sviraju razni glazbeni sastavi.

Tako su Opatijce i njihove goste dosad zabavljali Alba&Leo i The Blondes, dok će danas ta čast pripasti grupi At Ease Quartet, a sutra Rubber Soul Projectu. Prekosutra će pak na scenu stupiti Frano Živković, mlada glazbena senzacija koja će ovom prilikom predstaviti i svoj prvi album autorske glazbe.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije