PočetnaVijesti6. SPFF, četvrti dan: "Ljubav se ne trži" i "Pola stoljeća diska"

6. SPFF, četvrti dan: “Ljubav se ne trži” i “Pola stoljeća diska”

-

Naslovna fotografija: Ekipa filma “Pola stoljeća disca” / Foto: Marin Ćuk Vurnek

Četvrti dan 6. Solo Positivo Film Festivala završio je glazbenim programom Funk Night by Bane Songkiller, nazvanim po jednom od najpopularnijih hrvatskih funk glazbenika koji je uspio opustiti i zabaviti nazočnu opatijsku publiku.

U kinu Šporer prikazani su filmovi “Ljubav se ne trži” (2014) hrvatskog redatelja Davora Borića koji govori o međimurskoj glazbi i pjevačima, te srpski “Love Hunter” (2014) Nemanje i Brane Bala o glazbeniku koji vožnjom taksija u New Yorku planira financirati svoj prvi američki album.

Kino Royal ugostilo je srpski dokumentarac “Karamazov: Slike duše” (2012) redatelja Milana Nikodijevića te francuski “Nile Rodgers: Secrets of a Hit Maker” (2015., Marjory Dejardin). Na Ljetnoj pozornici je pak prikazano dokumentarno ostvarenje hrvatskog filmaša Zvonimira Rumboldta, “Pola stoljeća diska” (2015), koji istražuje prve disko klubove u Lijepoj našoj i njihovu pedesetogodišnju povijest. Prije Rumboldtovog filma gledatelji su mogli vidjeti i kratkometražni slovenski film “Kdo si pa ti?” (2014) redateljice Siene Krušič.

Organizatori još najavljuju i ranopopodnevne tulume, program nazvan Concert after the Noon. Naime, svakog dana na maloj Ljetnoj pozornici uz ručak koji je za goste festivala spremio netko od članova organizacije, sviraju razni glazbeni sastavi.

Tako su Opatijce i njihove goste dosad zabavljali Alba&Leo i The Blondes, dok će danas ta čast pripasti grupi At Ease Quartet, a sutra Rubber Soul Projectu. Prekosutra će pak na scenu stupiti Frano Živković, mlada glazbena senzacija koja će ovom prilikom predstaviti i svoj prvi album autorske glazbe.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.

Marina Kožul: “I dalje su rijetke prilike za susrete s nenarativnim filmom”

Selektorica Marina Kožul za naš portal najavljuje 19. Festival eksperimentalnog filma i videa 25 FPS (27. - 30.9.).

“El Shatt – nacrt za utopiju” Ivana Ramljaka u natjecateljskoj konkurenciji 66. DOK Leipziga

Hrvatski dokumentarac "EL Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka ušao je u natjecateljsku konkurenciju 66. DOK Leipziga.

Deset godina portala Dokumentarni.net

Vaš i naš Dokumentarni.net danas slavi deset godina postojanja!

6. AJB DOC: Sabiranje priča

Za AJB DOC Film Festival postaje jasno da se upisao na mapu festivala regionalnih festivala, donoseći prepoznatljiv sadržaj.