Početna Vijesti Sinoć otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

Sinoć otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

-

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Dugim pljeskom sinoć je publika u opatijskoj Velikoj ljetnoj pozornici ispratila film “The Lady in Number 6: Music Saved My Life” (2013., Malcolm Clarke), Oscarom nagrađeni film koji je službeno otvorio šesto izdanje Solo Positivo Film Festivala, festivala glazbenih dokumentarnih filmova.

Prije uvodnog dokumentarca, okupljenima se obratio župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina. “Uživat ćemo narednih dana u glazbi i filmu. Večeras ste otvorili novu stranicu kulturnog i zabavnog života u Opatiji”, kazao je Komadina otvarajući festival, poželjevši svima uživanje u filmskim večerima pod vedrim nebom na najvećoj otvorenoj pozornici u Europi.

Direktor Solo Positivo Film Festivala, Admir Ćulumarević, zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje festivala, a posebno direktorici Festivala Opatija Rajni Miloš čija je nesebična pomoć bila od iznimnog značaja za SPFF.

Publika je pljeskom pozdravila i izbornika festivala, redatelja Zorana Pezu, te predsjednika i članove žirija, redatelje Ulija M. Schueppela, Ivana Gergoleta i Antonija Nuića. Uz nagrade o kojima će odlučiti žiri, posebnu nagradu dodijelit će i opatijska publika.

Otvaranje 6. Solo Positivo Film Festivala uveličali su Zli bubnjari, a manifestaciji su nazočili brojni filmaši i glazbenici koji će narednih šest dana zajedno s opatijskom publikom uživati u tridesetak dokumentarnih glazbenih filmova koji su u konkurenciji i izvan nje, te u koncertima čiju su sezonu sinoć otvorili Soul Fingersi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Hrvatski filmovi na Doclisboi i Jihlavi

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno Posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split