PočetnaVijestiSinoć otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

Sinoć otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

|

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Dugim pljeskom sinoć je publika u opatijskoj Velikoj ljetnoj pozornici ispratila film “The Lady in Number 6: Music Saved My Life” (2013., Malcolm Clarke), Oscarom nagrađeni film koji je službeno otvorio šesto izdanje Solo Positivo Film Festivala, festivala glazbenih dokumentarnih filmova.

Prije uvodnog dokumentarca, okupljenima se obratio župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina. “Uživat ćemo narednih dana u glazbi i filmu. Večeras ste otvorili novu stranicu kulturnog i zabavnog života u Opatiji”, kazao je Komadina otvarajući festival, poželjevši svima uživanje u filmskim večerima pod vedrim nebom na najvećoj otvorenoj pozornici u Europi.

Direktor Solo Positivo Film Festivala, Admir Ćulumarević, zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje festivala, a posebno direktorici Festivala Opatija Rajni Miloš čija je nesebična pomoć bila od iznimnog značaja za SPFF.

Publika je pljeskom pozdravila i izbornika festivala, redatelja Zorana Pezu, te predsjednika i članove žirija, redatelje Ulija M. Schueppela, Ivana Gergoleta i Antonija Nuića. Uz nagrade o kojima će odlučiti žiri, posebnu nagradu dodijelit će i opatijska publika.

Otvaranje 6. Solo Positivo Film Festivala uveličali su Zli bubnjari, a manifestaciji su nazočili brojni filmaši i glazbenici koji će narednih šest dana zajedno s opatijskom publikom uživati u tridesetak dokumentarnih glazbenih filmova koji su u konkurenciji i izvan nje, te u koncertima čiju su sezonu sinoć otvorili Soul Fingersi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Niz hrvatskih dokumentaraca i projekata na 17. Beldocsu

Na ovogodišnjem, 17. Beldocsu (22. - 29. svibnja), bit će prikazan cijeli niz hrvatskih dokumentarnih filmova.

17. Subversive Film Festival: “Favoriten” – Gospođa Idiskut i njeno odeljenje

"Favoriten" (2024) austrijske autorke Ruth Beckermann, prati jedno odeljenje najveće osnovne škole u bečkoj četvrti Favoriten.

Karla Crnčević: “Zajednica iz ‘Zemlje za nas’ funkcionira kao sigurno mjesto”

Redateljica Karla Crnčević porazgovarala je s nama prije skorašnje premijere svog filma "Zemlja za nas" (Zagreb film, 2024.).

Jučer otvoren 17. Subversive Festival

U zagrebačkom kinu Kinoteka jučer je otvoreno sedamnaesto izdanje Subversive Festivala.

Projekcija “El Shatt – nacrt za utopiju” u Hrvatskom državnom arhivu

U Hrvatskom državnom arhivu, 23. svibnja u 18 sati, bit će prikazan film "El Shatt - nacrt za utopiju" Ivana Ramljaka.

Otvorene prijave za 18. DORF

Otvorene su prijave za osamnaesto izdanje Festivala dokumentarnog rock filma DORF.

Dina Pokrajac: “Život bez kapitalizma itekako je moguć”

Direktorica i selektorica programa Subversive Film Festivala, Dina Pokrajac za naš portal najavljuje njegovo sedamnaesto izdanje.

Goran Dević: “Kad su vidjeli da politička elita dolazi preko reda, ljudi su zaključili da cijepljenje nije loše”

Jedan od najvećih hrvatskih živućih dokumentarista, Goran Dević govori o svom najnovijem dokumentarcu, "Paviljon 6" (2024).

Art-kino: “Tijelo” Petre Seliškar i retrospektiva Wernera Herzoga

Na repertoar riječkog Art-kina dolazi dokumentarni film "Tijelo" Petre Seliškar i velika retrospektiva Wernera Herzoga.

Ivanu Ramljaku ovogodišnja Nagrada “Vladimir Nazor” za najbolji film

Ovogodišnja Nagrada "Vladimir Nazor" za najbolji film, pripala je Ivanu Ramljaku za njegov dokumentarac "El Shatt - Nacrt za utopiju".