PočetnaVijestiSinoć otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

Sinoć otvoren 6. Solo Positivo Film Festival

-

Foto: Marin Ćuk Vurnek

Dugim pljeskom sinoć je publika u opatijskoj Velikoj ljetnoj pozornici ispratila film “The Lady in Number 6: Music Saved My Life” (2013., Malcolm Clarke), Oscarom nagrađeni film koji je službeno otvorio šesto izdanje Solo Positivo Film Festivala, festivala glazbenih dokumentarnih filmova.

Prije uvodnog dokumentarca, okupljenima se obratio župan Primorsko-goranske županije, Zlatko Komadina. “Uživat ćemo narednih dana u glazbi i filmu. Večeras ste otvorili novu stranicu kulturnog i zabavnog života u Opatiji”, kazao je Komadina otvarajući festival, poželjevši svima uživanje u filmskim večerima pod vedrim nebom na najvećoj otvorenoj pozornici u Europi.

Direktor Solo Positivo Film Festivala, Admir Ćulumarević, zahvalio je svima koji su na bilo koji način pomogli održavanje festivala, a posebno direktorici Festivala Opatija Rajni Miloš čija je nesebična pomoć bila od iznimnog značaja za SPFF.

Publika je pljeskom pozdravila i izbornika festivala, redatelja Zorana Pezu, te predsjednika i članove žirija, redatelje Ulija M. Schueppela, Ivana Gergoleta i Antonija Nuića. Uz nagrade o kojima će odlučiti žiri, posebnu nagradu dodijelit će i opatijska publika.

Otvaranje 6. Solo Positivo Film Festivala uveličali su Zli bubnjari, a manifestaciji su nazočili brojni filmaši i glazbenici koji će narednih šest dana zajedno s opatijskom publikom uživati u tridesetak dokumentarnih glazbenih filmova koji su u konkurenciji i izvan nje, te u koncertima čiju su sezonu sinoć otvorili Soul Fingersi.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije