PočetnaVijesti99 filmova na premijernom VIVA Film Festivalu

99 filmova na premijernom VIVA Film Festivalu

-

Iz Sarajeva nam stiže informacija o završetku selekcije filmova VIVA Film Festivala, premijernog izdanja međunarodnog festivala religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma koji će se od 28. do 31. svibnja održati u Sarajevu.

Festivalska komisija izabrala je ukupno 99 filmova – po 33 iz svake kategorije – od više od 400 prijavljenih iz svih krajeva svijeta. Nekoliko ostvarenja upravo će u Sarajevu doživjeti svoju svjetsku premijeru, dok će one s bosanskohercegovačkim pečatom biti rezervirane za većinu ostalih dokumentaraca.

Svečano otvaranje festivala zakazano je za 28. svibnja u sarajevskom multipleksu Cinema City, a u tri dana njegovog trajanja, osim u Sarajevu, projekcijama će prisustvovati i gledatelji u Varešu, Kaknju i Banja Luci.

VIVA Festival  je nastao na inicijativu članova udruge Viva iz Sarajeva, čiji su članovi filmski radnici i zaljubljenici u sedmu umjetnost, na čelu s umjetničkim direktorom Ratkom Orozovićem, sarajevskim filmskim i kazališnim redateljem.

Kompletan popis filmova pogledajte na službenoj stranici VIVA FF-a, između ostalog i prvog dokumentarnog festivala s religijskom tematikom u regiji.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije