Početna Vijesti Podijeljene nagrade na prvom VIVA FF-u

Podijeljene nagrade na prvom VIVA FF-u

-

Foto: VIVA Film Festival

Na završnoj večeri premijernog izdanja bosanskohercegovačkog VIVA Film Festivala, festivala religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma, koji je trajao od 28. do 31. svibnja, sinoć su u Sarajevu proglašeni najbolji filmovi u sve tri natjecateljske kategorije.

Grand Prix za najbolje festivalsko ostvarenje osvojio je Cyrille Cornu sa Madagaskara, i to za film Baobabs Between Land and Sea”.

Prva nagrada, Zlatno drvo za najbolji religijski film VIVA FF-a, otišla je na adresu Rumunjke Paole Onet i njenog ostvarenja “As You Like It”. Srebrno drvo primio je Francuz Frederic Hofman (“For Sarah Love”), a Brončano Hasan Arnautović iz Bosne i Hercegovine (“Mehmedova crkva”) i Davor Borić iz Hrvatske (“O dični Sveti Nikola”).

U ekološkoj kategoriji, Zlatnog leptira za najbolji ekološki film dobio je Španjolac Andony Sangaley (“The Limits Of The Earth”), Belgijanac Sebastien Pins (“A Passion of Gold and Fire”) osvojio je drugo, a Srbin Žikica Jovanović (“Aladin i čarobna kanta”) treće mjesto.

Najboljim je pak turističkim filmom (Zlatna klapa) proglašen austrijski “The Glacier And Alpine Legend” Michaela Schlambergera. Drugim mjestom na postolju može se pohvaliti Španjolac Brais Ravalderia (“Arde Lucus”), dok je Brončana klapa pripala Bugarki Rumiani Angelkovoj (“In The Stappes of Calmyakia”).

Posebne nagrade direkcija festivala dodijelila je filmovima “Kamen drevnog snevača II”, srpskog autora Nebojše Ilića; “Blue canal bleu” Francuskinje Brigitte Badler te “Adane Kebab” Turčina Özgüra Deniza Baruta.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

33. IDFA: “Radiograph of a Family” najbolji dugometražni dokumentarac, Vitalij Manski naj-redatelj

Obznanjeni su pobjednici najveće svjetskog doku-festivala, 33. IDFA-e, a najboljim dugometražnim dokumentarcem proglašen je "Radiograph of a Family".

Dina Pokrajac: “Navikli smo Subversive organizirati u prekarnim uvjetima”

Direktorica i jedna od selektorica programa Dina Pokrajac, za naš portal najavljuje 13. Subversive Film Festival.

Morana Ikić Komljenović: “Većina hrvatskih dokumentarnih filmova ostaje nevidljiva široj publici”

Morana Ikić Komljenović za Dokumentarni.net najavljuje drugu po redu radionicu "Distribuiraj to!" koja će se održati od 14. do 18. prosinca.

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula

U Sisku ovog vikenda započinje 15. Revija dokumentarnog filma Fibula (27. - 28.11.).

Pobjednici Berlinalea i Sundancea na 13. Subversive Film Festivalu

U sklopu 13. Subversive Festivala održat će se i 13. Subversive Film Festival (28.11. - 7.12.) u zagrebačkim kinima Kinoteka i Dokukino KIC te "online".

“Hall of Fame”: “Priča o vjetru”

Filmsko-diskurzivni program "Hall of Fame" u četvrtak, 26. studenoga u 19 sati, donosi dokumentarni esej "Priča o vjetru" (1986).

11. DOC NYC: Viewfinders konkurencija dokumentarcu “Landfall”, režijska nagrada Garretu Bradleyju za “Time”

Od 11. do 19. studenoga održavalo se jedanaesto izdanje DOC NYC-a, najvećeg američkog festivala dokumentarnog filma

Al Jazeera Balkans: Dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću

Na programu Al Jazeera Balkans ovog će se tjedna između ostalih prikazati dokumentarci o modernom ropstvu, Donaldu Trumpu i Đorđu Balaševiću.

Niz recentnih zapaženih dokumentaraca na 13. Subversive Film Festivalu

Trinaesto izdanje Subversive Festivala održat će se od 28. studenog do 15. prosinca na nekoliko zagrebačkih lokacija te "online".

Objavljen program 18. Human Rights Film Festivala

Osamnaesto izdanje Human Rights Film Festivala (HRFF) održat će se u potpunosti "online" od 6. do 13. prosinca ove godine.