Početna Vijesti Podijeljene nagrade na prvom VIVA FF-u

Podijeljene nagrade na prvom VIVA FF-u

-

Foto: VIVA Film Festival

Na završnoj večeri premijernog izdanja bosanskohercegovačkog VIVA Film Festivala, festivala religijskog, ekološkog i turističkog dokumentarnog filma, koji je trajao od 28. do 31. svibnja, sinoć su u Sarajevu proglašeni najbolji filmovi u sve tri natjecateljske kategorije.

Grand Prix za najbolje festivalsko ostvarenje osvojio je Cyrille Cornu sa Madagaskara, i to za film Baobabs Between Land and Sea”.

Prva nagrada, Zlatno drvo za najbolji religijski film VIVA FF-a, otišla je na adresu Rumunjke Paole Onet i njenog ostvarenja “As You Like It”. Srebrno drvo primio je Francuz Frederic Hofman (“For Sarah Love”), a Brončano Hasan Arnautović iz Bosne i Hercegovine (“Mehmedova crkva”) i Davor Borić iz Hrvatske (“O dični Sveti Nikola”).

U ekološkoj kategoriji, Zlatnog leptira za najbolji ekološki film dobio je Španjolac Andony Sangaley (“The Limits Of The Earth”), Belgijanac Sebastien Pins (“A Passion of Gold and Fire”) osvojio je drugo, a Srbin Žikica Jovanović (“Aladin i čarobna kanta”) treće mjesto.

Najboljim je pak turističkim filmom (Zlatna klapa) proglašen austrijski “The Glacier And Alpine Legend” Michaela Schlambergera. Drugim mjestom na postolju može se pohvaliti Španjolac Brais Ravalderia (“Arde Lucus”), dok je Brončana klapa pripala Bugarki Rumiani Angelkovoj (“In The Stappes of Calmyakia”).

Posebne nagrade direkcija festivala dodijelila je filmovima “Kamen drevnog snevača II”, srpskog autora Nebojše Ilića; “Blue canal bleu” Francuskinje Brigitte Badler te “Adane Kebab” Turčina Özgüra Deniza Baruta.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Dodijeljeni 72. Kreativni Emmyji i 41. Emmyji za najbolje vijesti i dokumentarne filmove

Doznali smo pobjednike 72. Kreativnih Emmyja i 41. Emmyja za najbolje vijesti i dokumentarne filmove.

U utorak počinje 4. Arteria – tjedan filma o umjetnicima

Ovog utorka u Zagrebu počinje četvrta Arteria - tjedan filma o umjetnicima u organizaciji Kulturno informativnog centra (KIC).

“Inconvenient Indian” do glavne doku-nagrade 45. Međunarodnog filmskog festivala u Torontu

Prije nekoliko dana dodjelom nagrada i priznanja završio je 45. Međunarodni filmski festival u Torontu (10. - 19.9.).

U petak se ponovno otvaraju vrata Dokukina KIC

U petak, 25. rujna ponovno se otvaraju vrata Dokukina KIC, jedinstvenog kina specijaliziranog za dokumentarce u centru Zagreba.

Poziv hrvatskim autorima za prijavu na DOK Film Market

U suradnji s HAVC-om, DOK Leipzig je otvorio poziv hrvatskim autorima za prijavu na ovogodišnje izdanje DOK Film Marketa.

3. AJB DOC: U srazu s virtualnim

Donosimo osvrt na 3. Festival dokumentarnog filma Al Jazeere Balkans, koji se u nešto drugačijim okolnostima održavao od 11. do 15.9.

Šesnaest filmova u Međunarodnoj konkurenciji 16. ZagrebDoxa

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu u natjecateljskoj konkurenciji prikazat će se i šesnaest filmova iz međunarodnog programa.

29. Dani hrvatskog filma: “O jednoj mladosti” – Balada o prolaznosti

"O jednoj mladosti" Ivana Ramljaka univerzalno je prepoznatljiva priča, filozofična balada o prolaznosti, mijenama, iznevjerenim nadama.

Održane premijerne Nagrade Dokumetar: “Mačka je uvijek ženska” najbolji film, tri nagrade za “Na vodi”

U Dokukinu KIC sinoć su održane premijerne Nagrade Dokumetar, posvećene valorizaciji godišnje produkcije hrvatskog dokumentarnog filma.