Početna Vijesti Mladenu Matičeviću Nagrada za film i radio-televizijsko stvaralaštvo

Mladenu Matičeviću Nagrada za film i radio-televizijsko stvaralaštvo

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Moj zanat”

Srpski redatelj Mladen Matičević ove je subote imao itekakvog razloga za slavlje. Autor hvaljenog dokumentarnog filma o Arsenu Dediću, “Moj zanat” (2014., koprodukcija Hrvatskog filmskog saveza), primio je Nagradu grada Beograda za film i radio-relevizijsko stvaralaštvo.

Matičeviću je nagrada dodijeljena na svečanosti u Skupštini grada, a redatelj je tom prigodom najavio i svoj sljedeći film, “Meet Micky Jazz”, o izraelskoj glazbenici Reut Regev i pet mladih kolega koji su 1927. godine Beograd upoznali s džezom. Nažalost, i Regev, i mladići izgubili su svoje živote početkom Drugog svjetskog rata.

“Ova godina je za mene počela fantastično: prva od stvari koja se dogodila je uspješno završen Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma; druga stvar je ova fenomenalna i meni jako draga Nagrada grada Beograda za film ‘Moj zanat’.

“Međutim, ono što će ove godine biti najspektakularnije i najvrednije tek slijedi, a to je snimanje filma ‘Meet Micky Jazz!’, koje će se dogoditi u rujnu i listopadu 2015. godine. ‘Meet Micky Jazz!’ je dokumentarno-igrani film o petorici mladih židovskih glazbenika koji su između dva rata u Beogradu oformili prvi džez bend, postali velike zvijezde te stradali u vihoru rata”, rekao je Mladen Matičević za srpske medije.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“Once the Dust Settles” – Selfie na poprištu katastrofe

Johna Appela kroz film "Once the Dust Settles" vode empatija i dobrodušnost, uz razumijevanje nemoći da se promijeni ono što se dogodilo.

Otvorene prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”

Otvorene su prijave za 6. Scenaristički program “Krsto Papić”.

Al Jazeera Balkans: Drugi nastavci filmova “Generacija ’68” i “Nedjelja 13.” te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana

Ovotjedni program AJB-a donosi druge nastavke filmova "Generacija '68" i "Nedjelja 13." te dokumentarac o kineskom nadziranju svojih građana.

Top 10: Najbolji dokumentarni filmovi 2020. godine

Marko Stojiljković donosi svoju listu najboljih dokumentarnih filmova 2020. godine.

Preminuo Michael Apted, redatelj serijala “Up”

Poznati britanski dokumentarist Michael Apted, najpoznatiji po kultnom serijalu "Up", preminuo je u četvrtak u svom losanđeleškom domu.

Otvorene prijave za 68. Martovski festival

Otvorene su prijave za 68. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma - Martovski festival.

“I Walk” – Odsebljeno putovanje u srce tame

Jørgen Leth u novom filmu "I Walk" / "Jeg går" (2019) dočarava neveselu stranu svoga psihofizičkoga stanja posljednjih desetak godina.

Al Jazeera Balkans: “Generacija ’68” i “Bugarski san”

Na programu AJB-a ovog će se tjedna između ostalih prikazati i dokumentarci "Generacija '68" Nenada Puhovskog "Bugarski san" Srđana Šarenca.

“Family Romance, LLC” – Samozavaravanje, plaćeno i neplaćeno

U dosadašnjim osvrtima "Family Romance, LLC" ocijenjen je u rasponu od "slabiji Herzogov film" do "jedan od najintrigantnijih u autorovu opusu".

Pomoć za Kino klub Sisak

Razorni potresi koji su ovih dana pogodili Sisak i Sisačko-moslavačku županiju uništili su i Kino klub Sisak, ali i domove kinoklubaša, njihovih prijatelja i obitelji.