PočetnaVijestiDvije nagrade i jedno priznanje na ZagrebDox Prou

Dvije nagrade i jedno priznanje na ZagrebDox Prou

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Zašto je Dragan napravio orkestar”

Osim u filmskom, nagrade su dodijeljene i u industrijskom dijelu programa 11. ZagrebDoxa, ZagrebDox Prou.

Nakon pet dana usavršavanja, nagrade su primila dva projekta, dok je jedan dospio do posebnog priznanja. Nagradu HBO Adria za najbolji predstavljeni projekt u razvoju (HBO Adria Award for Best Pitch) i dvije tisuće eura za daljni razvoj dobili su finski “Neoprošteni” / “The Unforgiven” redatelja Larsa Feldballe-Petersena i producenta Arija Matikainena. Film je to koji progovara o ratnom zločincu i njegovom povratku u normalan život.

Nagrada za najbolji projekt (ZagrebDox Pro Award For Best Project) otišla je francuskoj “Solenzari, odi nostalgiji” / “Solenzara, An ode to nostalgia” / “Solenzara, un hymne à la nostalgie” filmaša Stephana i Pascala Regolija te producenta Pierrea Le Bloe. Zaduženi za spomenuti film o korzičkoj pjesmi pod nazivom “Solenzara” osvojili su jednogodišnje mentorstvo od strane poznatog televizijskog urednika i producenta Hansa Roberta Eisenhauera.

Spontano je pak Posebno priznanje, kako izvještava službena stranica ZagrebDoxa, zavrijedio i srpski projekt “Zašto je Dragan napravio orkestar” redatelja Nikole Spasića i producentice Lidije Teleki, o samohranom ocu koji je s tri sina osnovao svoj orkestar.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije