Početna Vijesti Dvije nagrade i jedno priznanje na ZagrebDox Prou

Dvije nagrade i jedno priznanje na ZagrebDox Prou

-

Naslovna fotografija: Kadar iz dokumentarnog filma “Zašto je Dragan napravio orkestar”

Osim u filmskom, nagrade su dodijeljene i u industrijskom dijelu programa 11. ZagrebDoxa, ZagrebDox Prou.

Nakon pet dana usavršavanja, nagrade su primila dva projekta, dok je jedan dospio do posebnog priznanja. Nagradu HBO Adria za najbolji predstavljeni projekt u razvoju (HBO Adria Award for Best Pitch) i dvije tisuće eura za daljni razvoj dobili su finski “Neoprošteni” / “The Unforgiven” redatelja Larsa Feldballe-Petersena i producenta Arija Matikainena. Film je to koji progovara o ratnom zločincu i njegovom povratku u normalan život.

Nagrada za najbolji projekt (ZagrebDox Pro Award For Best Project) otišla je francuskoj “Solenzari, odi nostalgiji” / “Solenzara, An ode to nostalgia” / “Solenzara, un hymne à la nostalgie” filmaša Stephana i Pascala Regolija te producenta Pierrea Le Bloe. Zaduženi za spomenuti film o korzičkoj pjesmi pod nazivom “Solenzara” osvojili su jednogodišnje mentorstvo od strane poznatog televizijskog urednika i producenta Hansa Roberta Eisenhauera.

Spontano je pak Posebno priznanje, kako izvještava službena stranica ZagrebDoxa, zavrijedio i srpski projekt “Zašto je Dragan napravio orkestar” redatelja Nikole Spasića i producentice Lidije Teleki, o samohranom ocu koji je s tri sina osnovao svoj orkestar.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Case study “Jedne od nas”: Zahvatiti šire od filmske slike

Na ovogodišnjem ZagrebDoxu održan je i case study dokumentarnog filma "Jedne od nas" (2020) hrvatskog redatelja Đure Gavrana.

Hrvatski filmovi na Doclisboi, Jihlavi i Viennaleu

U razmaku od nekoliko dana počinju 18. Međunarodni festival dokumentarnog filma Doclisboa te 24. Međunarodni festival dokumentarnog filma u Jihlavi.

16. ZagrebDox: Hrvatski filmovi – Svijetao ogranak tmurne godine

Dokumentarni.net donosi detaljan osvrt na hrvatske dokumentarne filmove sa 16, odnosno posebnog izdanja ZagrebDoxa.

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.