PočetnaVijestiNa 9. DORF-u i autor filma "Morphine: Journey of Dreams"

Na 9. DORF-u i autor filma “Morphine: Journey of Dreams”

-

Foto: Igor Hofbauer (autor plakata)

U Vinkovcima će se od 12. do 15. ožujka po deveti put održati Festival dokumentarnog rock filma – DORF. Programu bi trebali svjedočiti i vukovarski te osječki ljubitelji doku-glazbenih pustolovina, a organizatori za ovu godinu najavljuju 29 dokumentaraca iz dvanaest zemalja.

Festival će biti podijeljen na tri programska dijela – Regionalni, Međunarodni i onaj pod nazivom Tajna povijest rocka, dok će najnoviji DORF otvoriti europska premijera dokumentarca “Morphine – putovanje snova” /  “Morphine: Journey of Dreams” (2014). Autor spomenutog filma, Mark Shuman, svoj će film predstaviti u Vinkovcima.

Konačnog pobjednika ovogodišnje konkurencije odlučivat će tročlani žiri kojeg će sačinjavati prošlogodišnji pobjednik Dušan Moravec (“Damir Avdić – Pravi čovjek za kapitalizam”, 2013.), Lada Furlan-Zaborac iz Bambi Molestersa te Krešimir Blažević, glavni urednik portala Muzika.hr.

Nagradu za životno djelo ove će godine primiti Zdenko Franjić, vlasnik glazbene etikete Slušaj najglasnije.

9. DORF pratit će kao i uvijek popratni programi poput promocija knjiga i radionica, o čemu ćemo u narednim tjednima pisati na portalu Dokumentarni.net, jednom od medijskih sponzora vinkovačkog festivala.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije