PočetnaVijestiNova nagrada za "Gole" i Tihu K. Gudac

Nova nagrada za “Gole” i Tihu K. Gudac

-

Foto: Hrvoje Krstičević

Talijanska premijera dokumentarnog filma Tihe K. Gudac, “Goli” (2014., Factum), našoj je filmašici donijela i treću nagradu nakon kolajni iz Sarajeva (20. Sarajevo FIlm Festival) i Zagreba (12. Zagreb Film Festival).

“Goli” su, naime, na 26. Međunarodnom filmskom fesivalu u Trstu (16. – 22. siječnja) prigrabili Nagradu Srednjoeuropske incijative (The CEI – Central European Initiative – Award) koja se dodjeljuje filmovima koji najbolje interpretiraju moderni svijet i međukulturni dijalog.

Hrvatska redateljica iz Trsta će također otići bogatija za tri tisuće nagradnih eura, zanimljivo – 500 europskih novčanica više od filma “Something Better to Come” (2014) Hanne Polak, koja je došla do glavne nagrade (kratki, srednji i dugi metar bira publika) u dokumentarnoj kategoriji.

Srednjoeuropska inicijativa je regionalni forum država ovog dijela Europe kojem je cilj suradnja njegovih članica s Europskom unijom te ostalim bilo privatnim ili neprofitnim organizacijama. Kako stoji na njihovoj službenoj stranici, CEI svoje države članice – i kao donator ali i kao primatelj financijskih sredstava – podupire u što bezbolnijoj europskoj integraciji, gurajući male i srednje poslovne projekte prema uspješnim i inovativnim rezultatima.

U članice CEI-a spadaju: Albanija, Austrija, Bjelorusija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska (od 1992.), Češka, Mađarska, Italija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunjska, Srbija, Slovačka, Slovenija i Ukrajina.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije