PočetnaVijestiGostovanje mladih hrvatskih autora u Klubu Pulske filmske tvornice

Gostovanje mladih hrvatskih autora u Klubu Pulske filmske tvornice

-

Foto: Prizor iz dokumentarnog filma “Trapatnica”

Troje pulskih autora – Ida Skoko, Vjekoslav Gašparović i Mario Stefanini – predstavit će u Klubu Pulske filmske tvornice ovoga četvrtka, 22. siječnja, s početkom u 19 sati, svoje najnovije kratkometražne filmove.

Pulsku premijeru doživjet će “Andrija” (2014), audiovizualni esej Ide Skoko o intimnim podražajima sjećanja, ali i razmišljanjima o međuljudskim odnosima, umjetnosti, višedimenzionalnosti…

Dokumentarac “S vama kroz život“ (2014) Vjekoslava Gašparovića progovara o pripremi hrane, društvu i zajednici – o činjenicama od kojih smo posredstvom supermarketa lišeni, odvojeni, isto kao i od same odgovornosti. Nakon što ga je ocjenjivački sud uvrstio među 25 veličanstvenih, film je bio prikazan na prošlogodišnjoj 46. reviji hrvatskog filmskog stvaralaštva u Vukovaru.

I za kraj, u “Trapatnici“ (2014) Mario Stefanini dokumentira prvi izlet polaznika 8. Speleološke škole u pećinu Trapatnicu nedaleko od Draguća, a naglasak je autor stavio na ljepote krajolika i zanimljivosti podzemlja.

S radom Ide Skoko i Vjekoslava Gašparovića posjetitelji će se upoznati putem telefonskog razgovora sa spomenutim autorima, dok će Mario Stefanini svoj film predstaviti osobno. Ulaz na program je besplatan.

O autorima:

Ida Skoko (Pula, 1988.) završila je 2012. godine Kraljevsku akademiju likovnih umjetnosti u Haagu, a trenutno je na diplomskom studiju Medijskih umjetnosti u Splitu. Redovito sudjeluje na festivalu Sedam dana stvaranja kao autorica i organizatorica. Autorica je nekoliko kratkih filmova.

Vjekoslav Gašparović (Pula, 1980.) je 2007. diplomirao arhitekturu na zagrebačkom Arhitektonskom fakultetu. Studirao je Filmsku i TV režiju – dokumentarni film na ADU u Zagrebu. Autor je višestruko nagrađivanog dokumentarca “Čistina” (2010).

Mario Stefanini (Pula, 1978.) se za amaterski film počinje zanimati krajem 2006. godine kada se po prvi put susreće sa speleologijom i amaterskim speleološkim filmom. Otada prati kamerom djelovanje i rad SU-a Pula.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije