Početna Vijesti Masterclas Arasha T. Riahija u Dokukinu

Masterclas Arasha T. Riahija u Dokukinu

-

Foto: Joerg Burger

Ovu subotu, 13. prosinca, u Dokukinu KIC gostuje Arash T. Riahi, nagrađivani producent i redatelj brojnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Riahi će u sklopu 12. HRFF-a održati masterclass s početkom u 17 sati, a nakon predavanja gledatelji će moći pogledati i njegov posljednji dokumentarac, ali ujedno i krosmedijski projekt “Svakodnevna pobuna” / “Everyday Rebellion” (2013., koredatelj njegov brat Arman) koji slavi moć i raznolikost kreativnih nenasilnih prosvjeda i građanskog neposluha diljem svijeta. Nakon filma slijedi razgovor s autorom.

“Svakodnevna pobuna” spaja filmsku formu i internetski medij, a riječ je o projektu koji predstavlja primjer pametno osmišljene i uspješno realizirane kombinacije dokumentarnog filma i prateće krosmedijske platforme. Cilj cjelokupnog projekta je promocija nenasilnih građanskih protesta diljem svijeta – od Damaska, New Yorka i Teherana do Kijeva, Istanbula i Madrida…

Film prati pokrete nenasilnog građanskog aktivizma poput španjolskog 15M pokreta, američkog Occupy Wall Streeta, ukrajinskog Femena, ali i manje poznate iranske i sirijske aktiviste kao i legende nenasilnog građanskog aktivizma poput YES Men, Reverend Billy ili nama bližih, poput Srđe Popovića iz pokreta Otpor.

Drugi dio projekta sastoji se od krosmedijske platforme everydayrebellion.net koja je postavljena kao interaktivni internetski priručnik za organizaciju nenasilnih protesta i akcija.

Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

“I’ll Be Gone in the Dark” – Izađi na svjetlo

Mini-serijal "I'll Be Gone in the Dark" (koredatelji Myles Kane, Josh Koury i Elizabeth Wolff; 2020.) jedno je od najboljih TV-iskustava 2020. godine.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (X)

Posljednji tekst prve sezone serijala tekstova "Rastrimo zastrto", u kojem se prisjećamo zaboravljenih dokumentaraca Tomislava Radića.

Objavljen program 21. Mediteran Film Festivala

Ovogodišnji, 21. Mediteran Film Festival koji se od 19. do 22. kolovoza tradicionalno trebao održati u Širokom Brijegu, prebačen...

Nastavlja se program 15. SKORO DOKUarta

Predstojećeg vikenda (subota i nedjelja, 8. i 9. kolovoza od 21 sat) u Bjelovaru se nastavlja program 15. SKORO DOKUarta.

Hrvoslava Brkušić: “Nepredviđene situacije mjesta su kreativnih mogućnosti u montaži”

Montažerka Hrvoslava Brkušić zatvara premijernu sezonu "Pogleda iza objektiva", serije intervjua na portalu Dokumentarni.net.

66. TV BAFTA-e: “Leaving Neverland” najbolji doku-serijal, Arthur Cary naj-redatelj

U Londonu su sinoć dodijeljene 66. po redu TV BAFTA-e za najbolja britanska televizijska ostvarenja u 2019. godini.

Pula počinje potkraj kolovoza, Motovun na turneji

Pokreću se koronavirusom odgođena najnovija izdanja Pulskog filmskog festivala, odnosno Motovun Film Festivala.

“Što je film? (ep. 13): Faktografski ili dokumentarni film” – Vrijeme i istina

U posljednjim ovosezonskim "Prozorima" naglasak je stavljen na epizodu serijala "Što je film?" (1987) voditelja Ante Peterlića.

Poznat program natjecateljskog dijela 14. DORF-a

Poznat je program regionalnog, natjecateljskog dijela programa 14. Festivala dokumentarnog rock filma DORF.

Tomislav Radić – Zaboravljeni dokumentarist (IX)

U devetom nastavku "Rastrimo zastrto" Tomislav Radić otkriva detalje oko snimanja filmova "Jama" (1971) i "Izravni prijenos" (1971).