Početna Vijesti Masterclas Arasha T. Riahija u Dokukinu

Masterclas Arasha T. Riahija u Dokukinu

-

Foto: Joerg Burger

Ovu subotu, 13. prosinca, u Dokukinu KIC gostuje Arash T. Riahi, nagrađivani producent i redatelj brojnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Riahi će u sklopu 12. HRFF-a održati masterclass s početkom u 17 sati, a nakon predavanja gledatelji će moći pogledati i njegov posljednji dokumentarac, ali ujedno i krosmedijski projekt “Svakodnevna pobuna” / “Everyday Rebellion” (2013., koredatelj njegov brat Arman) koji slavi moć i raznolikost kreativnih nenasilnih prosvjeda i građanskog neposluha diljem svijeta. Nakon filma slijedi razgovor s autorom.

“Svakodnevna pobuna” spaja filmsku formu i internetski medij, a riječ je o projektu koji predstavlja primjer pametno osmišljene i uspješno realizirane kombinacije dokumentarnog filma i prateće krosmedijske platforme. Cilj cjelokupnog projekta je promocija nenasilnih građanskih protesta diljem svijeta – od Damaska, New Yorka i Teherana do Kijeva, Istanbula i Madrida…

Film prati pokrete nenasilnog građanskog aktivizma poput španjolskog 15M pokreta, američkog Occupy Wall Streeta, ukrajinskog Femena, ali i manje poznate iranske i sirijske aktiviste kao i legende nenasilnog građanskog aktivizma poput YES Men, Reverend Billy ili nama bližih, poput Srđe Popovića iz pokreta Otpor.

Drugi dio projekta sastoji se od krosmedijske platforme everydayrebellion.net koja je postavljena kao interaktivni internetski priručnik za organizaciju nenasilnih protesta i akcija.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

Proglašeni pobjednici 5. Revije studentskog filma

U glavnom gradu Hrvatske u MM centru SC-a u Zagrebu proteklog je vikenda održano peto izdanje Revije studentskog filma.

Sunčica Ana Veldić: “Cilj radionice filmskog dokumentarizma je pomoći polaznicima osvijestiti samokritičnost u svakoj fazi nastanka filma”

Kinoklub Zagreb uskoro pokreće radionicu Filmski dokumentarizam koju će voditi redateljica Sunčica Ana Veldić i Zorko Sirotić.

Ivan Ramljak: “Susreti i snimanja s protagonistima ‘O jednoj mladosti’ bili su poput malih psihoterapija”

Prije večerašnje kino premijere u zagrebačkom SC-u, Ivan Ramljak govori o svojem najnovijem dokumentarcu, "O jednoj mladosti" (ADU, 2020).

“A Dog Called Money” – Slabašan film o slabašnom albumu

"A Dog Called Money" (2019) Seamusa Murphyja prati nastajanje albuma "The Hope Six Demolition Project" britanske glazbenice PJ Harvey.

U hrvatska kina dolaze “Jedriličarke s broda Maiden”

U hrvatskim kinima od 21. listopada počinje prikazivanje dokumentarnog filma "Jedriličarke s broda Maiden" (2018) redatelja Alexa Holmesa.

U Osijeku sutra počinje 5. Filmska RUNDA

U Osijeku će se sutra i prekosutra (petak i subota, 16. i 17. 10.) u kinu Urania, održati 5. Filmska RUNDA, revija hrvatskog kratkog filma.

“Desert One” – Operacija osuđena na propast

"Desert One" Barbare Kopple na učinkovit i povremeno dirljiv način govori o operaciji koja je vjerojatno od samog početka bila osuđena na propast.

Deveta SMOTRA filmova Kino kluba Split

U petak i subotu (16. i 17.10.) održat će se deveta SMOTRA recentnih filmova nastalih u produkciji i koprodukciji Kino kluba Split

“RBG”, “Ova zemlja je moja zemlja” i “Kordiljeri snova” na programu Dokukina KIC

Na program zagrebačkog Dokukina KIC ovoga vikenda (petak - nedjelja; 16. - 18. listopada) dolaze tri dokumentarna filma.

“Srbenka” Nebojše Slijepčevića u njemačkim kinima

Nebojša Slijepčević za naš portal najavljuje njemačku kino turneju svojeg dokumentarnog filma "Srbenka" (Restart, 2018.).