Foto: Joerg Burger

Ovu subotu, 13. prosinca, u Dokukinu KIC gostuje Arash T. Riahi, nagrađivani producent i redatelj brojnih dokumentarnih, igranih i eksperimentalnih filmova. Riahi će u sklopu 12. HRFF-a održati masterclass s početkom u 17 sati, a nakon predavanja gledatelji će moći pogledati i njegov posljednji dokumentarac, ali ujedno i krosmedijski projekt “Svakodnevna pobuna” / “Everyday Rebellion” (2013., koredatelj njegov brat Arman) koji slavi moć i raznolikost kreativnih nenasilnih prosvjeda i građanskog neposluha diljem svijeta. Nakon filma slijedi razgovor s autorom.

“Svakodnevna pobuna” spaja filmsku formu i internetski medij, a riječ je o projektu koji predstavlja primjer pametno osmišljene i uspješno realizirane kombinacije dokumentarnog filma i prateće krosmedijske platforme. Cilj cjelokupnog projekta je promocija nenasilnih građanskih protesta diljem svijeta – od Damaska, New Yorka i Teherana do Kijeva, Istanbula i Madrida…

Film prati pokrete nenasilnog građanskog aktivizma poput španjolskog 15M pokreta, američkog Occupy Wall Streeta, ukrajinskog Femena, ali i manje poznate iranske i sirijske aktiviste kao i legende nenasilnog građanskog aktivizma poput YES Men, Reverend Billy ili nama bližih, poput Srđe Popovića iz pokreta Otpor.

Drugi dio projekta sastoji se od krosmedijske platforme everydayrebellion.net koja je postavljena kao interaktivni internetski priručnik za organizaciju nenasilnih protesta i akcija.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here