PočetnaVijesti"Prolaz za Stellu" i "Djeca tranzicije" u hrvatskim kinima

“Prolaz za Stellu” i “Djeca tranzicije” u hrvatskim kinima

-

Naslovna fotografija: Prizor iz filma “Djeca tranzicije”

Dva nova dokumentarna naslova uskoro će pohoditi domaće kino dvorane. Riječ je o “Prolazu za Stellu” (2014) Liljane Šišmanović (intervju s redateljicom), odnosno “Djeci tranzicije” (2014) Matije Vukšića, oba filma iz Factumove produkcijske ergele.

“Prolaz za Stellu” svoju je premijeru doživio na ovogodišnjem Liburnia Film Festivalu, a govori o djevojčici Stelli, rođenoj sa stopostotnim invaliditetom, i njenoj brižnoj obitelji koja se mora boriti i protiv bešćutnosti svojih susjeda.

Svečana projekcija spomenutog filma dogodit će se u subotu, 6. prosinca, u 21 sat u Dokukinu KIC. U istom terminu bit će prikazan i film “Iza ogledala” (2011), dokumentarni autoportret autorice Jagode Kaloper.

Vrijedi podsjetiti kako će naši gledatelji filmu “Prolaz za Stellu” moći svjedočiti i dan kasnije, u nedjelju, 7. prosinca u 19 sati.

“Djeca tranzicije”, pak, u kino-distribuciju kreću iz kina Europa, i to u nedjelju, 7. prosinca u 20 sati. Nakog zagrebačke premijere, film o odrastanju i navikama nekoliko hrvatske djece kreće na turneju ostalim nezavisnim kinima.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije