PočetnaVijestiEDN ugasio DOX magazin

EDN ugasio DOX magazin

-

Dokumentaristički svijet ovih je dana uzdrmala vijest o završetku (papirnatog) izlaženja dokumentarnog DOX magazina, koji je u nakladi European Documentary Networka (EDN) za pasom nakupio preko stotinu brojeva.

Vijest je nedavno objavio direktor EDN-a Paul Pauwels, a kao jedan od glavnih razloga istaknuo je financijsku stranu priče, odnosno neisplativost samog magazina koji je na adrese EDN-ovih ali i običnih preplatnika dolazio četiri puta godišnje.

Kako se vjerojatno moglo i očekivati, takav potez ekspresno je našao na osudu struke, a ništa pozitivnijim reakcijama nije se mogao nadati ni od nekadašnje vrhuške ugledne organizacije koja godinama na razne načine pomaže dokumentaristima iz cijele Europe.

Tako bivši direktor EDN-a Tue Steen Müller na svojem blogu govori o “velikoj grešci”, a na sličnom tragu je i PeÅ Holmquist, redatelj, producent i bivši prvi povijesni predsjednik iste organizacije. Holmquist je, dapače, još ogorčeniji, optužujući Pauwelsa za “odluku koju je donio na vlastitu ruku, bez konzultacija s izvršnim odborom i podastiranja konkretnih financijskih podataka.”

U svakom slučaju, bit će zanimljivo pratiti daljnji razvoj događaja oko samog magazina, čija će se buduća izdanja – iako još uvijek nema stopostotne potvrde – vjerojatno nastaviti objavljivati na internetu, također putem pretplate.


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije