PočetnaVijestiIDFA osnovala novi dokumentarni fond

IDFA osnovala novi dokumentarni fond

-

Oduvijek agilna IDFA – najveći svjetski festival dokumentarnog filma – ovih je dana pokrenula novi fond, točnije podružnicu već poznatog IDFA Bertha fonda (IDFA Bertha Fund) koja bi trebala osnažiti dokumentarnu produkciju i u našim dijelovima Europe.

IDFA Bertha Fund – Europe tako bi u 2015. godini trebala ponuditi novčanu pomoć dugometražnim kreativnim ostvarenjima sa snažnom pričom i globalnim potencijalom, i to s područja Afrike, Azije, Bliskog Istoka, Južne Amerike te dijelova Istočne Europe.

Navedena financijska injekcija se odnosi na koprodukciju zemalja iz Europske unije te onih s DAC (Development Assistance Committee) liste zemalja u razvoju OECD-a. U 2016. godini podrška će se usmjeriti na distribuciju dokumentarnih naslova s međunarodnim potencijalom, a cjelokupni program napravljen je uz podršku MEDIA programa Kreativne Europe (Creative Europe – MEDIA programme).


Komentari

Komentirajte

Napišite komentar
Unesite ime

Najnovije

19. Festival 25 FPS: “Zamišljene budućnosti: Turizam” – Utopijske slike

Darko Fritz u svojem filmu "Zamišljene budućnosti: Turizam" studiozno pristupa stvarnom prostoru i onome u što ga se moglo pretvoriti.

Rada Šešić: “Možemo bez skromnosti reći da je hrvatski dokumentarac vodeći u regiji”

Selektorica programa Filmskog festivala DOKUart za naš portal najavljuje osamnaesto izdanje ove bjelovarske filmske manifestacije.

Deset filmova u programu “Domaći autori” 24. Mediteran Film Festivala

Deset filmova bit će prikazano u ovogodišnjem programu "Domaći autori" 24. Mediteran Film Festivala.

“Djeca magle” ponovno na programu Al Jazeere Balkans

"Djeca magle" / "Children of the Mist" (2021) vijetnamske autorice Diễm Hà Lệ ponovno se prikazuje na programu Al Jazeere Balkans.

“Mali Dieter želi letjeti” – Ekstatično do neba

"Mali Dieter želi letjeti" (1997) spada među najpoznatija dokumentaristička djela velikog njemačkog redatelja Wernera Herzoga.

19. Festival 25 FPS: Jedan od Grand Prixa i “Valeriji” Sare Jurinčić

Film "Valerija" (Nomad Studio / Restart; 2023.) Sare Jurinčić osvojio je jedan od Grand Prixa na sinoć završenom, 19. Festivalu 25 FPS.

Devet kratkih dokumentaraca “U fokusu” 24. Mediteran Film Festivala

Devet kratkih dokumentaraca smješteno je u "off" program "U fokusu" 24. Mediteran Film Festivala.

“Dum spiro spero” Pere Kvesića u Rijeci

U sklopu programa "Filo playlista dokumentarista" danas će se u Rijeci prikazati film "Dum spiro spero" (2016) Pere Kvesića.

Sinoć otvoren 19. Festival 25 FPS

Devetnaesto izdanje Međunarodnog festivala eksperimentalnog filma i videa 25 FPS sinoć je otvoreno u zagrebačkom kinu Kinoteka.

U Bjelovaru predstavljen program 18. DOKUarta

U Bjelovaru je jučer predstavljen program 18. DOKUarta, koji će se održavati od petka 6. listopada pa do petka 13. listopada.